14 Οκτωβρίου 2013

Τουρκικά F-16 εισήλθαν στο Βόρειο Ιράκ- ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ- ΣΥΡΙΑΣ

http://3.bp.blogspot.com/-tbfUkE7kKx0/Ull_PkwfboI/AAAAAAABGcE/zRnRMOYp51I/s1600/Diyarbakir.JPG
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 εισήλθαν στο βόρειο Ιράκ, πριν από δύο ημέρες, μετά την πληροφορία από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ότι ομάδες Κούρδων ανταρτών κατευθύνονται στα σύνορα της Τουρκίας. Απογειώθηκαν από το Ντιγιαρμπακίρ πέντε F-16 και πέταξαν πάνω από στρατόπεδα του PKK στην Καντίλ, στο Ζαπ και στη Μετίνα, προκειμένου να τρομάξουν τους αντάρτες και αφού συνέλεξαν πληροφορίες επέστρεψαν. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει μια αυξανόμενη δραστηριότητα γύρω από τα στρατόπεδα των Κούρδων τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ορισμένες φατρίες μέσα στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα έχουν διαφοροποιήσει τη θέση τους και προσπαθούν να επανέλθουν στην Τουρκία, μετά την αποχώρησή τους που έγινε με τη συμφωνία του περασμένου Απριλίου.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας να καλλιεργούν κλίμα έντασης με την Συρία. Η  Φωνή της Τουρκίας, το επίσημο όργανο προπαγάνδας του Τουρκικού Κρατους αναφέρει:
Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες βάσει των κανόνων εμπλοκής που τροποποιήθηκαν.Τα τουρκικά πολεμικά χθες αναχαίτισαν δύο πολεμικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Συρίας από τη μεθόριο.Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, δύο πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-16  που απογειώθηκαν από το Diyarbakır για πτήσεις περιπολίας στην περιοχή Hatay-Gaziantep, αναχαίτισαν ένα συριακό ελικόπτερο τύπου MI-17 σε απόσταση 4.6 ναυτικών μιλίων από τα σύνορα της Τουρκίας.Στην ίδια περιοχή πάλι εντοπίστηκαν δύο συριακά πολεμικά αεροσκάφη τύπου SU-24  τα οποία επίσης αναχαιτίστηκαν με προειδοποιήσεις που έγινα σε απόσταση 3-4 ναυτικών μιλίων από τα σύνορα.  
http://www.echedoros-a.gr,
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ