11 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά τη διακοπή της αποχώρησης Μποϊκοτάζ στα τουρκικά σχολεία και συμμετοχή στις διαδηλώσεις ζητά το PKK

Μποϊκοτάζ στα τουρκικά σχολεία και συμμετοχή στις διαδηλώσεις ζητά το PKK
Αγκυρα, Τουρκία
Μετά την διακοπή της αποχώρησης τους από την Τουρκία, οι Κούρδοι αντάρτες του PKK κάλεσαν την Τετάρτη τις κουρδικές οικογένειες να μποϋκοτάρουν επί μια εβδομάδα τα σχολεία διεκδικώντας εκπαίδευση στην μητρική τους γλώσσα, καθώς και να υποστηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.
«Είναι σημαντικό όλος ο λαός μας να υποστηρίξει το μποϊκοτάζ μιας εβδομάδας στα σχολεία με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, την προσεχή Δευτέρα» τονίζει η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται το κουρδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat.

«Οι οικογένειες δεν πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για μια ολόκληρη εβδομάδα. Όλες οι οικογένειες και τα παιδιά τους πρέπει να διαδηλώσουν την ημέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς έξω από τις διευθύνσεις Εθνικής Παιδείας με το σύνθημα "έλουμε εκπαίδευση στη μητρική μας γλώσσα"» τονίζει η ανακοίνωση.Το PKK κατηγορεί την Άγκυρα ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.Παράλληλα, κάλεσε τους Κούρδους να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό