11 Σεπτεμβρίου 2013

Δένδιας: Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ξενοφοβική

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας έδωσε συνέντευξη σε σέρβικη εφημερίδα, μιλώντας για τις ρατσιστικές επιθέσεις από μέλη των σωμάτων ασφαλείας και τις σχέσεις αστυνομικών – Χρυσής Αυγής.
Προσπάθεια να παρουσιάσει ως μεμονωμένα συμβάντα τα περιστατικά ρατσιστικής βίας από μέλη των σωμάτων ασφαλείας προς αλλοδαπούς έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας που παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Danas» του Βελιγραδίου.

Ο κ. Δένδιας σχολιάζοντας τις καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων και του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σχετικά με 15 περιστατικά, όπου υπάρχουν ενδείξεις για χρήση βίας με ρατσιστικά κριτήρια από την πλευρά αστυνομικών εναντίον μεταναστών, υποστήριξε ότι «κανένας δεν θα απαλλαγεί των ευθυνών. Οι κυρώσεις για όσους παραβιάζουν το νόμο είναι πολύ αυστηρές και οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί σε περιστατικά ρατσιστικής βίας αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απόλυσης μέσα από την πειθαρχική επιτροπή που εξετάζει τις υποθέσεις».

«Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ξενοφοβική, όπως διαπίστωσαν και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Σερβίας που επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συμπληρώνοντας ότι «είναι άλλο θέμα ο έλεγχος των συνόρων από το γεγονός όταν κάποιος ασκεί μεμονωμένα βία ή παίρνει το νόμο στα χέρια του».

Τέλος, ερωτηθείς για την αποδοχή που έχει στους κόλπους της Αστυνομίας η Χρυσή Αυγή, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει εάν κάποιος αστυνομικός έχει σχέσεις με το συγκεκριμένο κόμμα και δεν έχει δικαίωμα να μιλάει γι” αυτό, εφόσον η συμπεριφορά του δεν επηρεάζει τη λειτουργία της υπηρεσίας ή δεν παραβιάζει το νόμο. «Ωστόσο, αν ο αστυνομικός αυτός παρανομεί, προσπαθώντας να εφαρμόσει τις αρχές της νεοναζιστικής ιδεολογίας, τότε θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σ” αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι και κατηγορηματικοί» κατέληξε ο κ. Δένδιας.
efsyn.gr