- Ως κόμμα, θα θέλαμε ώστε ο διάλογος να γίνει ο βασικός τρόπος επίλυσης όλων των προβλημάτων. Οποιοδήποτε πρόβλημα χρειάζεται να λυθεί ειρηνικά. Από την αρχή των ταραχών στη Συρία, υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε το διάλογο με όλα τα αντιμαχόμενα μέρη της σύγκρουσης και αποκαθιστούμε σχέσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους για την εύρεση διεξόδου από την κρίση στη Συρία περιφερειακούς και παγκόσμιους παίκτες.

Σήμερα αντιπροσωπεύει τους Κούρδους της Συρίας το Ανώτατο Συμβούλιο των Κούρδων. Περιλαμβάνει όλα τα πολιτικά κόμματα. Ορισμένοι από τους εταίρους μας προσπαθούν, παρακάμπτωντας το Ανώτατο Συμβούλιο να παίρνουν αποφάσεις εκ μέρους των Κούρδων της Συρίας. Είμαστε αντίθετοι με αυτήν την προσέγγιση. Πιστεύουμε ότι το κάθε κουρδικό πολιτικό κόμμα ή πολιτικός συνασπισμός έχει το δικαίωμα να διεξάγει διάλογο, αλλά όλες οι συμφωνίες και τα σύμφωνα θα πρέπει αναπόφευκτα να εγκριθούν από την ηγεσία του Ανώτατου Συμβουλίου.

Όσον αφορά τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία γενικά, επισημαίνουμε συνέχεια ότι η χρήση βίας επιδεινώνει όλο και περισσότερο την κρίση. Και δεν έχει καμιά σημασία αν γίνεται από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση ή τις εξωτερικές δυνάμεις. Η Διάσκεψη της Γενεύης-2 είναι η βέλτιστη σήμερα πλατφόρμα για την έυρεση λύσης.

Θεωρούμε ότι οι Κούρδοι θα πρέπει να εκπροσωπηθούν σ΄αυτή τη Διάσκεψη στο πρόσωπο του Ανώτατου Συμβουλίου των Κούρδων. Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε στη Διάσκεψη τη δική μας θεώρηση σε ό,τι αφορά τη λύση του συριακού προβλήματος.

* Η άποψη της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτει με την άποψη του/της αρθρογράφου.
 Μασαλάχ Ντεκάκ