18 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή – Απομόνωση αλλά όχι εκτός Βουλής λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

http://7imeres.gr/wp-content/uploads/2013/09/dendias2.jpg
Ενεργοποίηση άρθρων που θέτουν εκτός νόμου την Χ.Α. ζητούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Σχέδιο αποσταθεροποίησης βλέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας.
Την πρόθεση της κυβέρνησης και των δύο ετέρων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσουν στη Βουλή τη διαδικασία ενεργοποίησης των άρθρων 185 και 187 που προβλέπουν πότε ένας πολιτικός χώρος ορίζεται ως εγκληματική οργάνωση, ώστε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή μετά το περιστατικό της δολοφονίας του 34χρονου Π. Φύσσα εξέφρασε ο Υπ.Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη το οποίο πριν από δύο μέρες είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη με παρόμοιο θέμα.
Με διαφορετική προσέγγιση αντιμετωπίζει το περιστατικό ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς τοποθετείται υπέρ της απομόνωσης της Χρυσής Αυγής και όχι της κήρυξης εκτός νόμου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας και της χώρας ενώ διαβλέπει πιθανή προβοκάτσια πίσω από το περιστατικό της δολοφονίας του 34χρονου από τον Χρυσαυγίτη.

Το περιστατικό καταδίκασαν σύσσωμα τα κόμματα της Βουλής αλλά και το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας.

Τη βαθιά οδύνη του εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας για το αποτρόπαιο έγκλημα κάνοντας σαφή δήλωση για κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή πρότασης νομοθετικής παρέμβασης για μεταρρύθμιση του άρθρου 187 περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 185 περί του τι ορίζεται ως ένοπλη ομάδα.

dendias“Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη και θλίψη για την απώλεια της ζωής του 34χρονου συνανθρώπου μας. Είμαι συγκλονισμένος από το αποτρόπαιο περιστατικό και είμαι πλήρης συνειδητοποιημένος ως προς την κρισιμότητα των περιστάσεων. Για το λόγο αυτό ανέβαλα και την προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση με τον ιταλό ομόλογό μου στη Ρώμη.Μετά τα γεγονότα στο Μελιγαλά, τη χθεσινή απαξίωση του κοινοβουλίου και την αποτρόπαια δολοφονία είναι πλέον ξεκάθαρες οι προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος. Μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή πρόταση νομοθετικής παρέμβασης για το άρθρο 187 που αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 185 που αφορά τη σύσταση ένοπλης ομάδας.Η ελληνική δημοκρατία δε θα μείνει απαθής ως προς την τήρηση του Κράτους Δικαίου. Ήδη η αστυνομία έχει συλλάβει το δράστη και διεξάγει έρευνα. Η πολιτική και η κοινωνία δε θα ανεχτεί συμπεριφορά υποκόσμου”, δήλωσε ο υπουργός.
 
Ναι στην απομόνωση αλλά όχι στην ανακήρυξη ως εκτός νόμου της Χρυσής Αυγής, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στο  Βήμα FM, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ,  Π.Σκουρλέτης, σχετικά με το αν θα συμμετάσχει η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόταση του Ν. Δένδια για να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου τόνισε ότι δε θα συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε προτάσεις που προέρχονται από τους ίδιους ανθρώπους που παρομοίασαν τους διαδηλωτές με “τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής”. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος φέρουν πολιτική ευθύνη[...]έχουν ρίξει λάδι στη φωτιά.”
Παράλληλα, με  συνέντευξή του στο ΑΠΕ και στο δημοσιογράφο Μιχάλη Ψύλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης καταδίκασε το συμβάν ζητώντας την “απομόνωση της Χρυσής Αυγής πριν να είναι αργά”. «Ζητάμε από όλους τους πολίτες και από όλες τις δυνάμεις του πολιτικού φάσματος, παρά τις μεγάλες μας διαφορές, να απομονώσουν, με ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο, τη Χρυσή Αυγή, πριν είναι αργά» .Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη «να σταματήσει η ανοχή και η ατιμωρησία» σημειώνοντας ότι «η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής εντάσσεται σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης, το οποίο προωθείται με την αγαστή συνεργασία και παρακρατικών μηχανισμών».

«Η ανοχή προς την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής έφερε νεκρό. Μετά το Πέραμα, το Μελιγαλά, ήρθε ο Παύλος Φύσσας μαχαιρωμένος στο Κερατσίνι. Η δράση αυτή των υμνητών του Χίτλερ, που είναι μια συμμορία δολοφόνων, πρέπει να αντιμετωπιστεί με το νομικό οπλοστάσιο του κοινού ποινικού δικαίου. Να σταματήσει η ανοχή και η ατιμωρησία. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής εντάσσεται σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης, το οποίο προωθείται με την αγαστή συνεργασία και παρακρατικών μηχανισμών, σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.

Εντούτοις ζήτησε από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ακραία, ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης, «είναι μια δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και ζητάει από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ακραία, ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων που ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή. Είναι αδιανόητο να ταυτίζει κανείς την παράταξη του Μανώλη Γλέζου με την παράταξη των υμνητών του Χίτλερ.

Σε ότι αφορά τοη συζήτηση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ο κ.Παπαδημούλης δήλωσε: “Το σημερινό νομικό οπλοστάσιο είναι απολύτως επαρκές για τη δίωξη των ποινικά κολάσιμων συμπεριφορών και της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Αρκεί να εφαρμόζεται, αρκεί να σταματήσει η ολιγωρία κάλυψη, η ανοχή, η ατιμωρησία”

Ομόφωνη πολιτική καταδίκη από τη Βουλή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τη δολοφονία στο Κερατσίνι δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ANT1: «Είναι μια εξέλιξη που απευχόμασταν όλοι. Δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα. Δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες, είναι ένα τραγικό συμβάν και πρέπει να καταδικαστεί από όλο τον πολιτικό κόσμο» τόνισε. Στην ερώτηση αν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα ο Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη». «Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να μην επιτρέψει άλλη έκρηξη της βίας».«Η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που καλλιεργείται και προέρχεται από τον συγκεκριμένο χώρο της Χρυσής Αυγής. Το κράτος, με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί, αποτελεσματικά, τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη. Και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι πάντες» διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ.Αθανασίου.
Επίσης, συμφώνησε, με όσους μίλησαν για ανάγκη να ενεργούν με ταχύτητα οι εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές για όλα τα αδικήματα που φέρεται να έχουν διαπραχθεί. Έσπευσε ωστόσο να τονίσει και τον κίνδυνο που υπάρχει και έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, όπως είπε, «η σπουδή αυτή να έχει αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ατέλειες και αμφιβολίες στο ανακριτικό υλικό και να έχουν αθωωθεί ενδεχομένως και ένοχοι.

ΠΑΣΟΚ: Εγληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

«Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για το φονικό στην Αμφιάλη. Σημειώνει ακόμη ότι «μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.» και προσθέτει ότι «πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αποστείλει επιστολή, σε ανύποπτο χρόνο(16/9/2013)  του Γραμματέα της Κ.Ο. του ομάδας, προς τον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητούσε εισαγγελική παρέμβαση για την εγκληματική δράση μελών της Χ.Α.
” Προς:
τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευαγγ. Μεϊμαράκη
Κύριε Πρόεδρε,
Υπό το φως των νέων εγκληματικών δράσεων της Χρυσής Αυγής, τόσο κατά μελών του ΚΚΕ, όσο και κατά φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τελευταία τα γεγονότα στον Μελιγαλά, τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, οφείλουμε να τοποθετηθούμε και να αναλάβουμε από κοινού δράσεις για την προστασία του πολιτεύματος, για την προστασία του Κοινοβουλίου, για την προστασία των πολιτών μας.
Ως εκ τούτου ζητούμε να συγκαλέσετε, άμεσα, σε σύσκεψη τους Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Συνταγματικού Τόξου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις κοινής θεσμικής δράσης.
Επισημαίνουμε πως αίτημα για συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τους ίδιους λόγους είχε κατατεθεί την 4η Απριλίου 2013, δίχως να έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη.
Παράλληλα, τονίζουμε την ανάγκη να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσον αφορά στις έκνομες ενέργειες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Οι συμπεριφορές αυτές δείχνουν πόσο αναγκαία είναι η τροποποίηση της ποινικής νομοθεσίας, προκειμένου να ανακοπούν φαινόμενα οργανωμένης πολιτικής και κοινωνικής βίας, που προσβάλλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, θέτουν σε κίνδυνο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και πλήττουν την κοινωνική συνοχή.
Το Κοινοβούλιο στεγάζει δυνάμεις οι οποίες είναι αντικοινοβουλευτικές. Η Δημοκρατία μας χρειάζεται αμυντικούς μηχανισμούς προκειμένου να προστατευθεί
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ
Παναγιώτης Ρήγας”

Φ. Κουβέλης: Η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί

Κάλεσμα σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου «να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης της ομαλότητας και της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές», απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
«Ο χθεσινός νεκρός, νεαρός αντιφασίστας στο Κερατσίνι και η δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στα Πέραμα, μεγαλώνουν επικίνδυνα τον κύκλο αίματος στη χώρα και απειλούν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Σημείωσε τέλος ότι καμία πολιτική διαφορά δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο «απόλυτο κακό».

ΚΚΕ: «Να απομονωθούν οι θρασύδειλοι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής»
«Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του.«Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει», προσθέτει.

ΑΝ.ΕΛ
Τη δημιουργία ενός «πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη μαύρη συμμαχία» από όλους τους Έλληνες δημοκράτες προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και ‘δημοσιογράφων’, ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σαν νέοι εταίροι της συγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή
Διαψεύδει κατηγορηματικά η Χρυσή Αυγή τα περί εμπλοκής μελών της στο φονικό στο Κερατσίνι και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων «την εμπλέκουν καθ’ οινοδήποτε τρόπο στο έγκλημα”, κάνοντας λόγο για “άθλιους συκοφάντες”.“Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες, οι συκοφάντες και οι επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους”, τονίζει σε ανακοίνωσή της.Νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ότι η Χρυσή Αυγή “ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με αυτό το θλιβερό συμβάν”.“Πάνε κάποια υποκείμενα και μας κατηγορούν και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και πολέμου”, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε ότι “προφανώς το έγκλημα αυτό δεν είχε πολιτικά κίνητρα”.

Χρ. Παππάς: Οι προβοκάτσιες εναντίον της X.A. δεν θα περάσουν

Για «προβοκάτσιες εναντίον της Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Παππάς, αναφερόμενος στο φονικό στην Αμφιάλη, για το οποίο συνελήφθη ένας 45χρονος που, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. «Τα σενάρια που απεργάζονται ο κύριος Σαμαράς και οι θαμώνες της συμμορίας του υπογείου της Ρηγίλλης, όπως και αυτοί που κατοικοεδρεύουν στους ορόφους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν θα περάσουν. Οι προβοκάτσιες εναντίον της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσουν», τόνισε και πρόσθεσε πως «όσο η Χρυσή Αυγή θα ανεβαίνει δημοσκοπικά και θα έχει ευρεία αποδοχή από τον ελληνικό λαό τόσο θα εντείνεται ο βρώμικος πόλεμος εναντίον μας».

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Σε ανακοίνωσή της, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ γνωστοποιεί ότι ο 34χρονος ήταν ο Παύλος Φύσσας, και υποστηρίζει “φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι”.
pavlosfyssas
Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας
“Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο – χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία”, κλείνει η ανακοίνωση.
Ο δήμαρχος Κερατσινίου για το περιστατικό

Ο δήμαρχος Κερατσινίου, Λουκάς Τζάνης, σε δηλώσεις του, σε πρωινή έκανε λόγο για διαπλικτισμό εντός της καφετέριας, ωστόσο, σημείωσε ότι τουλάχιστον 15 άτομα είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα και την παρέα του.
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) σημειώνει: «Ο Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονήθηκε με μαχαιριές τα ξημερώματα στην Αμφιάλη μετά από οργανωμένη επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ομάδα των σαράντα νεοναζί τής Χρυσής Αυγής έστησε καρτέρι σε πολυμελή παρέα νέων αντιφασιστών που βρίσκονταν χθες βράδυ στη καφετέρια Κοράλλι στην Αμφιάλη.
Κάλεσμα σε  μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη έστειλε σειρά σωματείων της περιοχής.
http://7imeres.gr/