10 Αυγούστου 2013

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν τις εφημερίες του ΕΣΥ


BF07ADCD116D7C292E0BC165E1364951

Το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα ενισχύσει τις εφημερίες των καταστημάτων του ΕΣΥ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Τη συμφωνία αυτή επικύρωσαν οι υπουργοί Δημ.Αβραμόπουλος και Αδ.Γεωργιάδης


Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν  οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Υγείας κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Άδωνις Γεωργιάδης  για την υγειονομική υποστήριξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της κινητικότητας – διαθεσιμότητας, προκειμένου να ενισχυθούν οι εφημερίες.
«Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), φτιάχνουμε ένα πλήρες σχέδιο, ώστε να λειτουργήσουν οι εφημερίες αυτές τις 15 μέρες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Στο πλαίσιο αυτό η βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης είναι καθοριστική και τους ευχαριστούμε για αυτό», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
 
Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στη συνεργασία  Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – ΕΚΕΠΥ, μίλησε και για τη διακλαδική ομάδα υγειονομικού προσωπικού που έχει δημιουργηθεί για τους κατοίκους των μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, που αποτελείται από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους ιατρούς με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό η οποία επισκέπτεται τις ακριτικές νήσους με τις  ναυτικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.
 
Για τον Αύγουστο του 2013 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον Άγιο Ευστράτιο και τα Ψαρά και από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος του έτους σε  Κάσο, Κάρπαθο, Λειψούς, Φούρνους, Αστυπάλαια, Χάλκη  και Καστελόριζο.
 
Με μέριμνα του Υπουργείου Υγείας, θα διατίθεται το απαραίτητο  φαρμακευτικό υλικό καθώς και οι χώροι εξέτασης εκεί όπου υπάρχουν  κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία. Να σημειωθεί ότι αυτή η εξέλιξη της συνεργασίας του ΥΠ.ΕΘ.Α με τον τομέα της δημόσιας υγείας, είχε πέσει στο τραπέζι για πρώτη φορά το 1993. έλτιτε πολλές φορές επανήλθε ως πρόταση αλλά ποτέ δεν προχώρησε, μέχρι σήμερα…