08 Ιουλίου 2013

Η μιζέρια ποτέ δεν ήταν πολτική θέση.

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/07/PM-ANT.SAMARAS-POLITIKI-EPITROPI-11.jpg
Αntinews.grΑπο την ομιλία του Πρωθυπουργού μιλία του στην συνεδρίαση του νέου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ:«Πολιτική τι σημαίνει; Σημαίνει ιεράρχηση! Δηλαδή να ιεραρχείς κάθε φορά τι θα κάνεις, που θα δώσεις το βάρος, με ποιον θα συνεργαστείς, για να επιτύχεις εκείνα που σήμερα δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου.Πολιτική δεν είναι ο καθένας να λέει κάθε στιγμή ό,τι του ’ρχεται ή ό,τι θυμάται… Άλλωστε, όλοι κάναμε λάθη. Και τα μεγαλύτερα λάθη τα έκαναν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, εκείνοι που δεν κυβέρνησαν! Σήμερα όμως, έχεις από τη μια πλευρά αυτούς που είδαν τα λάθη και τα διορθώνουν. Κι από την άλλη αυτούς που παριστάνουν τους «αλάνθαστους»Υπάρχει και κάτι ακόμα το οποίο και θα συμπλήρωνα στην ρήση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ γιατί Πολιτική σημαίνει και τέχνη του Προβλέπειν. Τά λάθη διαχρονικά αποτέλεσαν τον καλύτερο δάσκαλο , παράλληλα δε όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείς τόσο πιο γρήγορα μειώνονται οι συνέπειες του.Παράλληλα δε το πλέον φρόνιμο είναι να διδάσκεσαι απο τα λάθη των άλλων και δη όταν πρόκειται για πολιτικούς αντιπάλους ανεξαρτήτου χώρου όπου κινούνται και ιδεολογικού χρώματος.

Αν για κάτι η πραγματική αριστερή πολιτική σκέψη πλεονεκτούσε στον Ελλαδικό χώρο ήταν για το ότι ποτέ δεν ξεκίνησε την όποια μάχη, τον όποιο πόλεμο με ηττοπάθεια.Άλλωστε και αυτό ήταν και είναι χαρακτηριστικό της φυλής μας.Πάντα ξεκινούσαν ολίγοι, πάντα τους αγνοούσε το πλήθος ,πάντα τους χλεύαζε , μετά τους οικτοιρούσε και στο τέλος τους αποθέωνε στην νίκη τους για να τους ξεχάσει πάλι χρόνους μετά.Πάντα ξεκινούσε με πίστη στο όραμα με ατσάλινη θέληση, με μεγάλη καρτερικότητα , με πίστη στην βασική αρχή της Φυσικής, πίεση και χρόνος, κατι ανάλογο με το θα εφάγωμεν το βράχο με τα νύχια γατί η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου.
Ξέρετε η σύνθεση παράγει εκρηκτικό μίγμα.Οταν, εάν και εφόσον ανταμώσει ο κομματικός σωλήνας με τους ερχόμενους απο τα γουναράδικα , με αυτούς που δεν κατέθεσαν ποτέ τα όπλα, με τους ολίγους – οποίοι και πάντα αδιαφορούσαν για το πλήθος , αγνοώντας και την δύναμη του ισχυρού,- και δεν εξηφανίσθησαν ποτές γιατί πάντα υπάρχει η μαγιά σε τούτο το τόπο θα ιδούν άπαντες για μαι ακόμη φορά πώς όταν οι λίγοι το αποφασίζουν και την απόφαση την κάμουν πράξη λίγες φορές χάνουν, πιότερες κερδίζουν
Μα καιν χάσουν κιαν κρεμαστούν και άπαντες τους κοιτούν σιωπηλοί ακόμα και αυτοί που χτές τους χειροκροτούσαν πάλι νικητές είανι γιατί δεν σήκωσαν το κεφάλι στο ξάγναντο για να το βάλουν στο ντορβά, Η μιζέρια ποτέ δεν ήταν πολτική θέση.