22 Ιουλίου 2013

"Τούτη η φλόγα δεν σβήνει. Τούτη η μάχη δεν παύει"


http://vathikokkino.com/wp-content/uploads/2012/07/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%A3.gif.jpgΑntinews.gr/Τα αριστερά σχήματα στην Ελλάδα έπαψαν να συγκινούν για ένα και μόνο λόγο. Ότι πολύ απλά μέσα απο μια δράση δεκαετιών δεν κατάφεραν το αυτονόητο να επηρεάσουν θετικά την καθημερινότητα του Έλληνα Πολίτη Πολλές φορές γεννήθηκε η Ελπίδα στην Ελλάδα μα πάντα υπάρχουν τρόποι και με την συμμετοχή και με την συνενοχή των αριστερών σχημάτων να μην πραγματωθεί να διαψευστεί στο απόλυτο. Είναι κατανοητή η ανάγκη των ασκήσεων ανόρθωσης της ψυχολογίας και βελτίωσης των δεξιών αντανακλαστικών όμως είναι λυπηρό ότι γράφεται να φέρει στοιχεία παρωχημένων και ξεπερασμένων διχαστικών γραμμών Είναι ακόμα πιο λυπηρό όταν αυτή η πρακτική οδηγεί στην ανόρθωση τεχνητών τειχών. Απο την άλλη είναι ίσως και η ανάγκη για την διατήρηση της ιδεολογικής καθαρότητας με ότι αυτή συνεπάγεται και έπεται Το να μπολιαστεί μια σκέψη απο στοιχεία της σκέψης του Μαρξ, του Λένιν, του Στάλιν και του Μάο δεν αποτελεί ιεροσυλία. Μπορούμε να μάθουμε πολλά ακόμα και απο τα λάθη τους.

Προσωπικά μου έχει προκαλέσει έκπληξη ότι πολλοί ρίχνουν τα τέσσερα ανωτέρω πρόσωπα στο ανάθεμα της Ιστορίας με γνώσεις που περιορίζονται σε ότι έλαβαν απο κομματικά φροντιστήρια και όχι απο δική τους τριβή με το έργο τους. Αναπαράγουν τα ίδια στερεότυπα κλισέ. Κάθε φορά ξεκινώ να διαβάζω με την ελπίδα ότι θα συναντήσω κάτι νέο, η ελπίδα μένει μετέωρη σχεδόν πάντα .

Η Ελληνική κοινωνία σήμερα ή καλύτερα απο το 1965 και μετά- όταν πραγματώθηκε μια ακόμα εκτροπή της λαϊκής εντολής απο θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα- είδε ότι δεν γίνεται τίποτα. Πως κάθε φορά η λαϊκή θέληση θα νοθεύεται. Η Χούντα επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα στις σκέψεις των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών ήταν πάντα προτεκτοράτο . Το ότι ο Ελληνικός λαός έχασε την μαχητικότητα του είναι και ευθύνη των αριστερών πολιτικών σχημάτων.

Όμως κατά τρόπο μαγικό κρύβεται η διαβρωτική δράση των αστικών μορφωμάτων. Εκτός αν υποστηρίξει καποιος πως τα αστικά κόμματα επί δεκαετίες σφυρηλατούσαν την πατριωτική συνείδηση των Ελλήνων και παρήγαγαν μια χώρα κοινωνικά δίκαιη , πολιτικά δημοκρατική, κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Όταν ξεκινά μια προσέγγιση στο γίγνεσθαι ξεκινά πάντα με την διαδικασία της αυτοκριτικής και αυτογνωσίας και δεν περιορίζεται μόνο στην ενοχή των αντιπάλων. Αυτό λέγεται αρθρογράφε σοβιετικού τύπου λογική γιατί κάποτε αμφισβήτησες πως τα Ελληνικά κόμματα σήμερα ως έχουν είναι σοβιετικού χαρακτήρα και παρέθεσες ως επιχείρημα τα πορτραίτα.

Η Επανάσταση η οποία σήμερα βιώνει ο Ελληνισμός είναι η Βουβή επανάσταση. Μια επανάσταση σιωπής , όπου κάθε μέρα η κοινωνική οργή -δίκαιη η μη- διογκώνεται .Απέναντι σε ένα κοινωνικό σώμα το οποίο κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως καζάνι που βράζει δεν πρέπει να επαναλάβουμε άπαντες τα λάθη του χτες. Να μην λειτουργήσει και η Ν.Δ. ως απλή οδός εκτόνωσης αλλά ως εκείνος ο πολιτικός χώρος που υπεύθυνα, μεθοδικά , συστηματικά θα μετασχηματίσει την Ελληνική κοινωνία. Είναι μια δύσκολη πορεία μια παρά πολύ δύσκολη διαδικασία όπου ο καθείς καλείται και να σεβαστεί και δημιουργικά να καταθέσει ότι καλύτερο διαθέτει μα και να στηρίξει και να υποστηρίξει με κάθε τρόπο μια προσπάθεια που ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια και αγγίζει τον χαρακτήρα του πανεθνικού.

Η πραγμάτωση της Ηγεμονίας, η απόσπαση της συναίνεσης ευρύτερων κοινωνικών ομάδων με την πειθώ επιβάλλει απέναντι σε ότι πολιτικά αναπτύσσεται και δραστηριοποιείται να διατηρούμε μια γόνιμη αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους στην βάση της εποικοδομητικής κριτικής ,ότι άλλο αποτελεί αγένεια , δεν συνάδει με τις αρχές του Ελληνικού Πολιτισμού

Ως Έλληνας Αριστερός δεν συστοιχίζομαι ούτε στοιχίζομε πίσω απο πολιτικές εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Στο μπόλιασμα της πολιτικής σκέψης μου σημαντικό ρόλο παίζουν οι καταβολές μου ως Έλληνας, ως Αριστερός, μα δεν κλείνω τα μάτια και τα αυτιά σε ότι θετικό προκύπτει καθημερινά απο όπου κιαν προέρχεται. Μόνο έτσι θεωρώ ότι η κοινωνική μου συνείδηση αποκτά ρίζες ίδιες με αυτές της συλλογικής Ελληνικής συνείδησης. Τα παιχνίδια εξουσίας με αφήνουν αδιάφορο , χωρίς να σημαίνει ότι δεν τα παρατηρώ κατά συνέπεια δεν φέρω την βασική αριστερή ασθένεια της αδυναμίας της μετεξέλιξης και της απουσίας  επαφής με το κοινωνικό περιβάλλον ως αναπτύσσεται . Η Αγωνία της επιβίωσης, των συνεπειών της οικονομικής δυσπραγίας κρέμεται ως σπάθη και στο δικό μου κεφάλι όμως δεν θα με οδηγήσει στον Ηθικό ξεπεσμό ούτε την Πνευματική Εξαθλίωση. Και δεν θα σπαταληθώ σε ένα αδιάκοπο κυνήγι ενόχων όπως δεν θα εγκλωβιστώ και σε διλήμματα απο όπου κιαν προέρχονται . όπως κι αν λέγονται όπως κι αν ορίζονται.
Και δεν θα σπαταληθώ σε ένα αδιάκοπο κυνήγι ενόχων όπως δεν θα εγκλωβιστώ και σε ψευτοδιλήμματα απο όπου κιαν προέρχονται, όπως κιαν λέγονται όπως κιαν ορίζονται.

Γιατί το πραγματικό δίλημμα είναι ένα, η  Εκπλήρωση της Ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού ή καταστροφή του και εξαφάνιση απο τον κόσμο.Η Απάντηση στο δίλημμα αυτό αποτελεί  και την μόνη ασφαλής διέξοδο από το διχαστικό κλίμα το οποίο τείνει να αποτελέσει μόνιμη κατάσταση στον Ελλαδικό χώρο. Η όποια μετατόπιση πέραν αυτού συνιστά υπεκφυγή απέναντι σε ότι διακυβεύεται

Το στρατηγικό αυτό δίλημμα επιτάσσει την εκπόνηση και κατάθεση αξιόπιστου σχεδίου εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας. Όσο αυτό καθυστερεί τόσο κάθε μέρα θα αναβλύζουν εντάσεις οι οποίες και θα συντηρούν τυχάρπαστες πολιτικές πρακτικές και πολιτικά άκρα Η παρουσία ενός ρεαλιστικού εθνικού σχεδίου, που θα πείσει ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση στην έξοδο της Ελλάδας απο την κρίση θα δώσει την απαραίτητη ώθηση και παράλληλα θα σημάνει και την επίτευξη σημαντικών εκλογικών ωφελημάτων.

Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το επόμενο χρονικό διάστημα αρκεί το ευνοϊκό κλίμα που θα παραχθεί να κεφαλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγαπητέ αρθρογράφε την ψυχή μας καταθέτουμε άπαντες  κατα συνέπεια και λάθη , θα υπάρξουν και υπερβολές και παραλείψεις.Στην προσπάθεια ανάταξης της Κοινωνίας μας ο καθείς συνεισφέρει ότι διαθέτει και απο όποια θέση θεωρεί πως του ταιριάζει .Σε ότι αφορά την αυτοκριτική σε ατομικό επίπεδο εγω καταγράφω τις δικές σου παραλείψεις ή τα δικά σου λάθη και  εσύ τις δικές μου ατέλειες ή ασυνέπειες χωρίς όμως να αγνοούνται οι καταβολές μας.

Την αυτοκριτική των αριστερών σχημάτων  την έζησα και εγω όπως και πολλοί άλλοι.Την αυτοκριτική του Δεξιού χώρου ελάχιστες φορές την εντόπισα , κεκαλυμμένη πάντα.Αλλά να σου πω την αλήθεια δεν μου λέγει τίποτα όταν δεν διακρίνω την σοφία που είναι προυπόθεση να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη στον μέλλοντα χρόνο .Την απουσία αυτή και θεωρώ λογική σοβιετικού τύπου.Ομως θα πρέεπι να δεχθείς κάτι πως απέναντι στα λάθη των αριστερών σχημάτων έχω φανεί πιο γαλαντόμος απο όσο εσύ απέναντι στην  πολιτική παρουσία της Δεξιάς

Δεν υπαινίσσομαι τίποτα μιλώ καθαρά και λέγω αν θέλει η Ν.Δ. την Ηγεμονία επι ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων θα πρέπει να αποκτήσει και κεντροαριστερά αντανακλαστικά σε ποιό επίπεδο και σε πιο βαθμό εκείνη θα το κρίνει καθως και το πεπόνι δικό της και το μαχαίρι στο χέρι της. Πιότερο όμως στο κάλεσμα της δική μας ανάγκης υπακούουμε και όχι σε κελεύσματα άλλων

Απο την (και)  αριστερή ασθένεια της "θέσης" της αυτοπροβολής και φιλαρεσκείας πολλοί δεν προσβλήθηκαμε ποτέ.  Ο λόγος απλός  το ορεινό και τα ρουμάνια είναι το γονικό μας και εκεί οι θερμοκρασίες  και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν λογικές τέτοιου τύπου.

Αν φορές που θεωρηθεί λανθασμένα οτι η έκθεση σε επαφή με τις παρακείμενες  πεδινές περιοχές δύναται να μεταφέρει ασθένειες του κάμπου, να γνωρίζεις πώς τούτο αν πραγματωθεί θα σημάνει και το τέλος της ύπαρξης. Πίσω στο ορεινό καρτερεύουν πάντα  αγρίμια να μετρηθείς και να αναμετρηθείς μαζί τους κάθε στιγμή κάθε λεπτό και όχι θρασίμια

Και συ να σαι πάντα καλά αδερφέ και σε ευχαριστώ