"Και Αυτοί και Τότε παρακινήθηκαν απο πράκτορες του Ιωαννίδη;" |
Tι Ξεχνούν για τον Ιωαννίδη :Το 1963-1964 τον βρίσκουμε στην Κύπρο, όπου συνδέεται με ακροδεξιά στοιχεία που ακολουθούν τον στρατηγό Γρίβα. Συμμετέχει στην ίδρυση της οργάνωσης «Ακρίτας», που δημιουργήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Πολύκαρπο Γεωρκάτζη με στόχο την ένοπλη αντιμετώπιση της εθνικιστικής τουρκοκυπριακής οργάνωσης ΤΜΤ. Τότε προτείνει στον Μακάριο την αιφνιδιαστική επίθεση σε όλα τα τουρκοκυπριακά χωριά και συνοικίες και την εκδίωξη των Τουρκοκυπρίων από το νησί με τα όπλα, πρόταση βεβαίως που δεν έγινε αποδεκτή.
...Από τις πρώτες μέρες του πραξικοπήματος ο Ιωαννίδης ήρθε σε αντίθεση με τον Παπαδόπουλο. Η «αρσακειάς» κατηγορούσε τον δικτάτορα για διαφθορά και φαυλοκρατία και του καταλόγιζε υποχωρητικότητα στην Κύπρο, στην οποία δεν έπαψε να δραστηριοποιείται σε συνεργασία με τις ομάδες του Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β’. Μάλιστα, όπως έχει αποδειχθεί, το 1970 μαζί με τον Γ. Ασλανίδη οργάνωσε την απόπειρα δολοφονίας του Μακαρίου με την κατάρριψη του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε.
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου προβοκάτσια των μηχανισμών Ιωαννίδη και της Αμερικανικής Πρεσβείας για να ανατρέψουν τον Ασβό πράγμα που το ΚΚΕ το κατήγγειλε.
Ακολοθούν τα κάτωθι στοιχεία:
Η ΚΝΕ καταδικάζει το φύλλο Νο#8 της “Πανσπουδαστικής” και τη θεωρία για τους “350 προβοκάτορες της ΚΥΠ”!!!
Οταν η συζήτηση πηγαίνει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και την στάση που κράτησαν το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και η Αντι-ΕΦΕΕ, δηλαδή η φοιτητική παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ, όλοι θυμούνται το τεύχος Νο#8 της “Πανσπουδαστικής”, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 1974, δηλαδή του οργάνου της Αντι-ΕΦΕΕ, και την περίφημη καταγγελία για τους «350 προβοκατορες της ΚΥΠ του Ρουφογάλη», που ξεκίνησαν τα «επεισόδια», σύμφωνα με την “Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής” της κατάληψης του Πολυτεχνείου, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος αυτό, το Νο#8. Στο ίδιο τεύχος υπήρχε και η καταγγελία ότι το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Διονύσιος Μαυρογένης, φοιτητής μέλος του ΕΚΚΕ, ήταν, λέει «χαφιές και πράκτορας», ενώ αυτός κρυβόταν σε κάποια παραλία της Νότιας Κρήτης, για να μην συλληφθει από την ιωαννιδική ΕΣΑ.
Μάλιστα, πριν λίγα χρόνια, η ΚΝΕ πήρε ξεκάθαρη θέση, υιοθετώντας όλα αυτά τα (πλαστά, ασφαλώς) κείμενα της “Πανσπουδαστικής Νο#8″, προβάλλοντας το τεύχος αυτό και σε ταμπλό, στα επίσημα υλικά του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, το 2004.
Ετσι η ΚΝΕ, η νεολαία του κόμματος ήλθε να κάνει σημαία της αυτή την παραχάραξη των πραγματικών γεγονότων. Και αν τότε, το 1973-1974, σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας, μπορεί κανείς να βρει ελαφρυντικά γι’ αυτή τη συκοφαντία, η επάνοδος στη δεκαετία του 2000 στην ίδια επιχειρηματολογία, μετά από τόσες αναλύσεις, καταγραφές και ιστορικές αναμνήσεις, ήταν τουλάχιστον ακατανόητη.Περισσότερα εδώ.και εδώ.
Το επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής:
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Νο 8Οι εξελίξεις όμως είναι συγκλονιστικές.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΑΡΗΣ – ΦΛΕΒΑΡΗΣ 1974 – Αριθ. Φύλλου 8
Σαν υπεύθυνη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Πολυτεχνείου καταγγέλλουμε σ’ όλο το σπουδαστικό κόσμο, τη νεολαία και το λαό τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πραχτόρων της να διαστρέψουν, απ’ την αρχή της μεγαλειώδικης εκδήλωσης μας του Πολ/χνειου, τη πορεία και το περιεχόμενο της. Καταγγέλλουμε τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου τη Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλη – Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικανικής CIA, με σκοπό να προβάλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γέλια και αναρχικά συνθήματα και συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις. Για να μπορέσουν έτσι ν’ απομονώσουν το κίνημα μας και την εκδήλωση μας του Πολυτεχνείου απ’ το σύνολο του λαού και της νεολαίας. Για να μπορέσουν παραπέρα, κατασκευάζοντας (και με τη βοήθεια των χουντικών μέσων ενημέρωσης) την εικόνα μιας μεμονωμένης εξτρεμιστικής επαναστατικοαναρχικής εξέγερσης που δεν έχει τη συμπαράσταση του λαού, να ξαναχρησιμοποιήσουν το χιλιοτριμμένο πρόσχημα του «επαπειλούμενου κοινωνικού καθεστώτος» για να δικαιολογήσουν την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα της αιματηρής τρομοκρατίας. Ενέργειες που οι αμερικανοί, η CIA και η χούντα είχαν από καιρό πάρει την απόφαση να επιβάλουν, ύστερα απ’ τη παταγώδη αποτυχία της χουντομαρκεζινικής προσπάθειας καθήλωσης και εκτόνωσης της λαϊκής πάλης και τη φοβερά επικίνδυνη για τη τύχη της εξουσίας τους ανάπτυξη των πιο σύνθετων αντιδικ/κων αγώνων του λαού ενάντια στη πρωτοφανή καθίζηση του βιοτικού του επιπέδου και τη φασιστική σκλαβιά. Απόφαση που ενισχυόταν σημαντικά και από την άσχημη τροπή που πήρε το Μεσανατολικό πρόβλημα για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και ειδικότερα του αμερικανικού, κάτω από τα πλήγματα του αγώνα των αραβικών λαών, καθώς κι απ’ την όξυνση των αμερικανοευρωπαϊκών αντιθέσεων και ανταγωνισμών στον οικονομικό αλλά και το πολιτικοστρατιωτικό τομέα από αφορμή το Μεσανατολικό και απ’ το βάθεμα της οικονομικής κρίσης.
Το σχέδιο όμως, των Ρουφογάλη, Καραγιαννόπουλου, Παπαδόπουλου, CIA απέτυχε παταγωδώς. Το οργανωμένο φοιτητικό μας κίνημα δίνοντας τη πιο αποφασιστική μάχη του απομόνωσε και συνέτριψε τους προβοκάτορες. Η επίθεση του συρφετού των χαφιέδων και των ψευτοεπαναστατών που σαν τα κοράκια πολιορκούν χρόνια τώρα να διαβρώσουν τις αντιδικτατορικές, φοιτητικές ιδιαίτερα, δυνάμεις (όχι χωρίς επιτυχία πρέπει να ομολογήσουμε εκεί όπου η απειρία, ο ανυπόμονος υπερενθουσιασμός και ο κάλπικος υπερεπαναστατισμός τους ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες) βρήκε αντιμέτωπο το σπουδαστικό κόσμο που κράτησε σταθερά τη συνεπή χαραγμένη πορεία του.
Έτσι τα συνθήματα μας: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, 20% για τη Παιδεία, Κάτω η Χούντα, Έξω οι αμερικανοί, Εργάτες Αγρότες και Φοιτητές, Όλοι Ενωμένοι, Λαϊκή κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία έπνιξαν τις ψευτοεπαναστατικές κραυγές της ΚΥΠ και των χαφιέδων της που αιφνιδιαστικά είχαν προβάλει με πανό και με τη τραμπούκικη κατάληψη δυο μεγαφώνων, συνθήματα όπως: Κάτω το Κράτος, Κάτω η Εξουσία, Μάης του ’68 και είχαν πρωτοστατήσει σε κάποιες ανεδαφικές εκκλήσεις για άμεση λαϊκή επανάσταση και άμεση γενική απεργία.
Εξηγούμαστε:
Αμέσως μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τέλη Νοεμβρίου 1973, ετοιμάστηκε το τεύχος Νο#38 του παράνομου “Οδηγητή“, του οργάνου, δηλαδή, του Κ.Σ. της ΚΝΕ. Σε αυτό το τεύχος, υπήρχε η ανάλυση των γεγονότων του Πολυτεχνείου, και όλα τα πολιτικά συμπεράσματα. Η θέση της ΚΝΕ ήταν σαφής: Ούτε για «350 προβοκάτορες της ΚΥΠ» μιλούσε, ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για χαφιέδες.
Δυστυχώς, όμως, το τεύχος αυτό δεν κυκλοφόρησε ποτέ! Συλλήψεις, αναγκαστικές στρατεύσεις, διώξεις κ.λπ. των υπευθύνων της έκδοσης του “Οδηγητή” διέκοψαν την κυκλοφορία του παράνομου, ούτως ή άλλως, τεύχους Νο#38.
Οι επαφές χάθηκαν, η οργάνωση βρέθηκε ακέφαλη και μετέωρη, χωρίς σαφή πολιτική θέση, και στη συνέχεια είχαμε την έκδοση του τεύχους Νο#8 της “Πανσπουδαστικής”, με τις γνωστές πλαστές ανακοινώσεις και καταγγελίες, και ταυτόχρονα σχεδόν, την κυκλοφορία του τεύχους Νο#39, Δεκέμβριος 1973, του “Οδηγητή”, στην ίδια ακριβώς γραμμή.
Σήμερα, όμως, μετά από 37 ολόκληρα χρόνια, το τεύχος Νο#38 του “Οδηγητή” βρέθηκε. Η αλήθεια αποκαλύπτεται! Και, σύμφωνα, με ασφαλείς inside πληροφορίες, το Κ.Σ. της ΚΝΕ έχει εκδόσει εσωτερική οδηγία, ενόψει και της επετείου του πραξικοπήματος, στην οποία θα καταγγέλονται τα πλαστά κείμενα της “Πανσπουδαστικής Νο#8″ και όλων των θεωριών περί “προβοκάτσιας”. Λογικά, θα ακολουθήσει και η αποκατάσταση της αλήθειας από το ίδιο το ΚΚΕ.
Σας παρουσιάζουμε, κατά αποκλειστικά το επίμαχο τεύχος Νο#38 του “Οδηγητή”.
Οπως μπορείτε να δείτε, πρόκειται για το πολυγραφημένο πρωτότυπο, από γραφομηχανή, που ποτέ δεν έφτασε σε τυπογραφείο
Ούτε για «350 προβοκάτορες της ΚΥΠ» μιλάει, ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για χαφιέδες.
Αντιθέτως, δίνει ένα “χρονικό του αγώνα και του αίματος”, μαζί με τα ονόματα των δολοφονηθέντων, και μαζί με τις επίσημες ανακοινώσεις της οργάνωσης, μακριά από πλαστές ανακοινώσεις και θεωρίες περί προβοκάτσιας.(http://xyzcontagion.wordpress.com/
Κάθε φορά το ΚΚΕ θέλει να είναι ο πρωταγωνιστής των «λαϊκών αγώνων». Κάθε διαφορετική φωνή καταδικάζεται ή υποβαθμίζεται. Συμπέρασμα τούτου είναι ότι η κατάληψη του Πολυτεχνείου δεν είχε ούτε την πρωτοπορία ούτε την καθοδήγηση του ΚΚΕ , σε αντίθεση με την πολιτική καρποφορία που του απέφερε, μετά την νομιμοποίηση του.
Οταν ξεκινά μια προσπάθεια "αναθεώρησης" καλό θα είναι να διακρίνεται απο συνέπεια και συνέχεια