23 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχει δίλημμα

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/06/papamimikos3.jpg
Αntinews.gr/Θεωρώ πως το άρθρο-παρέμβαση προέρχεται απο τον Γραμματέα του Κόμματος της Ν.Δ. με αυτή την ιδιότητα του προσεγγίζω τα γραφόμενα του.Απο ότι θα διαπιστώσει-αν θα διαβάσει τα σχόλια στο άρθρο του η κατάσταση περιγράφεται με την λαϊκή παροιμία "τρείς λαλούν, δύο χορεύουν και ένας βαρεί παλαμάκια" Δεν γυρίζει λοιπόν σελίδα η χώρα μας καθώς είναι αδύνατον να συγχρονιστούν στην κίνηση τους η πολιτική σκέψη, με την πολιτική δράση και την παρέμβαση στην καθημερινότητα.

Θα μου επιτρέψει δε να πώ πως έχοντας νωπές τις θύμησες απο την στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού και τότε ΥΠΕΞ την ταραγμένη τριετία 1990-1993 και διαβάζοντας  τις παρεμβάσεις του πρίν αρχίσει ο αγώνας  της διαδοχής για το αξίωμα του προέδρου της Ν.Δ.,- αν και αριστερών πεποιθήσεων- είχα ξαναβρεί μιA δεκαετία στον λόγο του αυτόν το πολιτικό για τον οποίο πολλοί μη ανήκοντες στην Ν.Δ. λέγαμε δεν είναι ίδιος.Φυσικά ισχύει το ίδιο για τον στενό πυρήνα Συμβουλών του οι οποίοι και τον συνοδεύουν στην πολιτική του διαδρομή.Άφθαρτοι παρέμειναν για πάνω απο μια δεκαετία και αποτελεί αυτό το γεγονός εχέγγυο για την μετάλλαξη και την μετεξέλιξη του πολιτικού μας κόσμου.

Δέν ζούμε περίεργες μέρες.Απλά η Ν.Δ. θα τραβήξει τον βασανιστικό δρόμο της συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ χωρίς αριστερά αντανακλαστικά, με τεράστια πίεση περιμετρικά (Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ) και με ισχυρή αντίδραση στο εσωτερικό της η οποία με το πέρασμα του χρόνου δεν θα είναι μειούμενη αλλά αυξανόμενη και προσπαθώντας μάταια να πείσει την κοινωνία για το τί έπραξε.Κε Γραμματέα ζήσαμε δεκαετίες με την "ρετσινιά" της πολιτικής συμπόρευσης μαζί σας το 1989 και επιτρέψτε μου να γνωρίζω όπως και πολλοί  άλλοι, καλύτερα τις συνθήκες

Στην διελκυστίνδα απέναντι στο κατεστημένο, εντός και εκτός παράταξης, εντός και εκτός Ελλάδας  δεν μπορείς να αντιπαραθέσεις οτι έρχεται απο το χτές γιατί απλά είτε είναι μέρος του προβλήματος με την στάση του, την σκέψη και την δράση του είτε αποτελεί συνειδητά ή μή δομικό στοιχείο του.
Κατά συνέπεια θα πρέπει για να έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο, για να είσαι διαμορφωτής των εξελίξεων και να μην σύρεσαι απο αυτές να έχεις και το Ηθικό Πλεονέκτημα και την Ηγεμονία για την πραγμάτωση του.Σας μιλώ με αριστερούς όρους όμως δεν δύναται χωρίς αυτούς στην φαρέτρα σας να ξεπεράσετε τον σημερινό σκόπελο.Δεν διαθέτει ο πολιτικός σας χώρος ούτε την εμπειρία ούτε την δυνατότητα να πλησιάσει τον μέσο Έλληνα Πολίτη.
  

Αυτό αν όντως είστε αποφασισμένοι πρέπει χτές να αλλαχθεί.Μήνες τώρα γράφω δώστε χώρο, χρόνο και τρόπο να έρθει σε επαφή ότι καλύτερο διαθέτει η Δεξιά στην Ελλάδα με το κοινωνικό σώμα.Να δοκιμαστεί η πολιτική τους σκέψη, να δοκιμαστούν οι ικανότητες τους, τα αντανακλαστικά τους επί της καθημερινότητας και επί των γενικότερων εξελίξεων.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η Νέα Δημοκρατία καλείται να παίξει κυρίαρχο ρόλο. Να στηρίξει το κυβερνητικό έργο και να δώσει στον πρωθυπουργό νέα ώθηση προκειμένου να προχωρήσει ακάθεκτος τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα που σταδιακά ξεμπερδεύομαι με τα προνόμια των «λίγων», πρέπει να δουλέψουμε ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολλών.Αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια της Παράταξης σας γιατί αν παραμείνει εκεί η εσωστρέφεια θα είναι η βασική αιτία της αποτυχίας σας.
.
Η Κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. δεν διαθέτει μεγάλο αριθμό στελεχών ικανών να έρθουν σε επαφή με την κοινωνία με όρους πολιτικούς.Χρόνια τώρα αυτή η ένδεια  της Ελληνικής πολιτικής ζωής αυτή έχει καταστεί το μεγαλύτερο καρκίνωμα .Πρέπει να ανατρέχω σε αναζήτηση στο διαδίκτυο για να βρώ τοποθετήσεις του Κου Κουμουτσάκου, της Κας Βούλτεψη του Κου Δημητρακόπουλου. Μου είναι αδιανόητο η πολιτική μου σκέψη να τρέφεται απο παρεμβάσεις στο twittwr, στο facebook στα πρωινά και μεσημεριανά, σε πολιτικές ενημερωτικές εκπομπές που είναι αδύνατον να τις αντέξω λόγο του ότι η ρήση του Κου Χαλβατζή αποδεικνύεται ως η μόνη που μπορεί να περιγράψει το όλο σκηνικό.Μπορεί να τρέφει το κομματικό ακροατήριο ο ξύλινος και φανατισμένος λόγος όμως δεν πείθει όσους απομακρύνθηκαν και τους αναποφάσιστους. Χρειάζεστε έναν χώρο που θα κάνει πολλούς απο εμάς να μπορούμε να σας προσεγγίσουμε να μιλήσουμε μαζί σας , να σας συναντήσουμε, φυσικά με την θέληση σας.

Επειδή η ιστορία είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ως πολιτικός χώρος έχετε συμβάλλει τα μέγιστα για την πραγμάτωση της υπανάπτυξης της Ελλάδας και της καχεκτικότητας της Δημοκρατίας.Τα άκρα από τα σπλάχνα σας προέρχονται, στα σπάργανα σας το νεοφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα ανδρώθηκε , (και) εσείς τα θρέψατε ιδεολογικά μέσα  απο τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακα σύνδρομα. συστήματος (δείτε την στάση τριών στελεχών-βουλευτών σας ως καταγράφηκε και άλλων τόσο φιλικά προσκείμενων ). Πέντε  φορές κατέπνιξε το δεξιό παρακράτος και το Κόμμα της Ν.Δ. προσπάθειες μεταρρύθμισης οι τρεις προέρχονταν απο στελέχη του Κόμματος σας και ηγετικές φυσιογνωμίες του Δεξιού Πολιτικού χώρου
.
Η Επιμονή σας προς την Δύση με όρους υποτέλειας και ουχί ισότιμης συνεργασίας δεν αποτελεί έπαθλο σας. Το 37% του Ελληνικού εδάφους κατέχετε απο την Τουρκία για το Ανήκομεν στην Δύσην και για το Κούβα της Μεσογείου.Η Τραγωδία της Κύπρου, η Χούντα των Συνταγματαρχών, ο έλεγχος στο Αιγαίο απ οτην Τουρκία (αποχώρηση στρατιωτικό σκέλος απο το ΝΑΤΟ) φέρουν την σφραγίδα του Ευάγγελου Αβέρωφ ,του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Δεξιού Παρακράτους.Αν ενοείται την ένταξη μας στην Ε.Ε. και την εκσυγχρονιστή προσπάθεια του 1950 του Κου Καραμανλή , ο ίδιος σας ο χώρος φαλκίδευσε τα όποια θετικά παραγόμενα αποτελέσματα.Ο Γιάννος Κρανιδιώτης Θεωρούσε την μέγιστη πολιτική συναίνεση την μέγιστη κοινωνική συνοχή ως το εφαλτήριο της πραγμάτωσης της Εθνικής Στρατηγικής κα ιτου Εθνικού Σχεδίου την ώρα που κατέγραφε το πολιτικό στίγμα της Ελλάδας στον Δυτικό χώρο.Τα όσα θετικά επέτυχε η Ελλάδα και  η Κύπρος απο το 1981 και μετά φέρουν την σφραγίδα του γιατί κινήθηκε με όρους ισότιμης συνεργασίας , με ρεαλισμό υπευθυνότητα συνέχεια και συνέπεια..

Είναι μονόδρομος να αποκτήσετε πολιτικό λόγο αντάξιο της Ελληνικής Ιστορίας μας, των παραδόσεων μας, του Πολιτισμού μας και των σημερινών συνθηκών.Μια Ελλάδα που ταλανίζεται απο την οικονομική δυσπραγία και την πολυεπίπεδη κοινωνική κρίση. Δεν ζώ σε καμιά τρικοτοκισμική μιζέρια ζώ στην χώρα που γεννησε τον Πολιτισμό, την Λογική, την Κριτική, την Δημοκρατία. Την μιζέρια την παλεύουμε πολλοί ανεξάρτητα απο ιδεολογικό χώρο τον οποίο μπορεί να είμαστε φιλικά προσκείμενοι. Η Μιζέρια είναι και δεξιού πολιτικού χρώματος Κε Γραμματέα, όπως και η Διαφθορά και η Διαπλοκή.Το μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της επίπλαστης ανάπτυξης φέρει την σφραγίδα του πολιτικού σας χώρου για πάνω απο 40 χρόνια
 Αν σας απαντώ είναι γιατί θέλω όταν μένω εγω και το προσκέφαλο να είμαι ήσυχος κια ήρεμος.

 Στίς παραινέσεις σας προς το κομματικό σας ακροατήριο δεν μπορώ να παρέμβω.Τοποθετήθηκα στα γραφόμενα σας με ήθος, ευγένεια, ευπρέπεια, με όρους πολιτικούς, με επιχειρήματα, με λόγο ενωτικό χωρίς διχασμούς μακριά απο σύνδρομα και παραδοχές.Το έπραξα γιατί πιστεύω ότι το έχει ανάγκη ο τόπος μου.