07 Μαρτίου 2013

Κασουλίδης: Δεν αμφισβητεί τη συμφωνία ΑΟΖ η Αίγυπτος «Είναι γνωστή η θέση του συγκεκριμένου Βουλευτή»

Κασουλίδης: Δεν αμφισβητεί τη συμφωνία ΑΟΖ η Αίγυπτος
Ουδέποτε τέθηκε εν αμφιβόλω η συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ από πλευράς της επίσημης Κυβέρνησης της Αιγύπτου, ξεκαθάρισε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου, και κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι «ουδέποτε εκφράστηκε από πλευράς της επίσημης αιγυπτιακής Κυβέρνησης οποιοδήποτε θέμα που να θέτει εν αμφιβόλω μια συμφωνία που έγινε από δύο κράτη μέλη της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, μια συμφωνία που συνομολογήθηκε και κατατέθηκε στον ΟΗΕ».

Ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η Αίγυπτος είναι μια φίλη χώρα και πως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από μια είδηση του Αιγυπτιακού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρεται σε μια εσωτερική συζήτηση πολιτικών στην Άνω Βουλή της Αιγύπτου.«Είναι γνωστή η θέση του συγκεκριμένου Βουλευτή» ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, προσθέτοντας πως δεν θα επιθυμούσε να παρέμβει στις εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις της Αιγύπτου. Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε πως για το θέμα θα εκδοθεί ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών.Σε ερώτηση αν υπάρχει δυνατότητα με βάση το διεθνές δίκαιο, μια χώρα να ακυρώσει μια διεθνή συμφωνία, ο κ. Κασουλίδης απάντησε αρνητικά.

«Όχι, αλλά δεν έθεσε τέτοιο πράγμα η Αίγυπτος. Η θέση της Αιγύπτου είναι καθαρή. Ήρθε εδώ Υπουργός της, έγιναν τόσες επαφές, χθες ήμουν με την Πρέσβειρα της Αιγύπτου και δεν μου ανέφερε κάτι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» ξεκαθάρισε ο κ. Κασουλίδης.Τέλος, ο κ. Κασουλίδης απάντησε αρνητικά στο κατά πόσο το θέμα αυτό θα επηρεάσει τις έρευνες που διεξάγονται στην Κυπριακή ΑΟΖ.
http://www.ikypros.com/