07 Μαρτίου 2013

Ε, όχι και δημοκράτης ο Τσάβες «Έως και «εμπνευστή των ιδεών της δημοκρατίας» είπαν τον Τσάβες... Φαντάσου πώς φαντάζονται τη δημοκρατία...»

Τα χαρακτηριστικά του Τσάβες :Πολύ καλός ηθοποιός, δικτατορίσκος, Λαϊκιστής, Χαμηλό επίπεδο μόρφωσης.Ο Αντιαμερικανισμός του το μέσο να καλύψει όλα αυτά πολύ απλά.Δεν αξίζει να γραφεί κάτι περισσότερο. Ισάξιος του Κάστρο ναι αλλά απέχει πολύ απο τον Τσέ (αξίζει κανείς να δει την στάση του απέναντι στην Ρωσία και τους συντρόφους του που υπηρετούσαν την ιδέα του βραχίονα της Πολιτικής της Ρωσίας)και άλλο τόσο απο τον Μπολιβάρ .Όσο για τον Αλλιέντε απέχει έτη φωτός απο το άστρο του. Στην φράση “Τσάβες είσαι ωραίος ως Έλληνας” καλό θα είναι να προστεθεί Τσάβες είσαι ωραίος ως Έλληνας Γεώργιος Παπαπόδουλος.Μάλιστα δε ο Ιστότοπος αυτός μιλά για ανδρείκελα και ανδράποδα της Ελληνικής Πολιτικής ζωής .Με μια απάντηση σε ανάλογα ύφος θα μπορούσε να ειπωθεί , μιλούν, γράφουν και σκέπτονται καρικατούρες αριστερών .Μάλλον τα ανθρωπάκια αυτά δεν έχουν σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό γιατί αν είχαν θα ήξεραν πως ήθος και ευγένεια είναι βασικές του αξίες Γιατί αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την “Ελληνική Αριστερά”;

(Το Ελληνική Αριστερά έχει μπεί σε εισαγωγικά γιατί δεν τους θεωρώ Ελληνες όσους εργάζονται και απεργάζονται την διάσπαση της Ελληνικής Κοινωνίας. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κιαν πονά)

Απλά γιατί η “Ελληνική Αριστερά” αδυνατεί να πείσει με τον πολιτικό της λόγο. Αδυνατεί να σφυρηλατήσει την ενότητα του Ελληνικού Λαού .Αδυνατεί να επιτύχει την πραγματική κοινωνική αλλαγή μέσα απο τις παρεμβάσεις της.Αδυνατεί να αναπτύξει την κριτική σκέψη, την κριτική συνείδηση η οποία και θα οδηγήσει σε ευρύτερες συναινέσεις την κοινωνία μας.Η σκέψη και η δράση της δεν υπηρετεί την μια νέα δυναμική αντίληψη για την πραγματικότητα καθώς δεν είναι προσηλωμένη στα πραγματικά προβλήματα του Ελληνικού λαού. Οπως ορθά γράφτηκε απο το Τσοβόλα δώστα όλα παραλίγο να ακούσουμε Τσάβες δώσε τα βαρέλια στον Ελληνικό λαό.

Στους λάτρεις του λοιπόν αφιερώνω τα τελευταία λόγια του Ηλία Ηλιού του πιστού υπηρέτη της Πατρίδας και της Δημοκρατίας του ανθρώπου που αρχή του ήταν το “Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα” .Φυσικά πολύ δύσκολα θα πάνε σε εκδήλωση προς τιμήν του γιατί η φράση απο την τελευταία του συνέντευξη “Είμαι πικραμένος. Όχι τόσο από τους αντιπάλους μου, που έκαναν στο κάτω κάτω τη δουλειά τους, αλλά από τους ομόφρονες μου. Δεν άφησαν πεπονόφλουδα που τους πετούσε η ντόπια ή η ξένη αντίδραση που να μην την πατήσουν… Αν ήθελε κάποιος να γράψει για τις αστοχίες της ηγεσίας του αριστερού κινήματος στην Ελλάδα, δεν θα χρειαζόταν τόμους χειρογράφων με σοβαρές αναλύσεις… Θα του αρκούσαν μερικά χειρόγραφα για να γράψει ένα μικρό χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο «Ο δρόμος με τις πεπονόφλουδες». Δυστυχώς, οι γκάφες των ομοφρόνων μου κατέστρεψαν ένα πανίσχυρο προοδευτικό κίνημα και μας πήγαν πολλές δεκαετίες πίσω.” δεν αφήνει πολλά περιθώρια

Δέν είναι στόμφος λοιπόν αυτό που είχε ο Τσάβες.Είναι ο θόρυβος ενός άδειου βαρελιού, γιατί αυτά βροντάνε όταν κυλάνε .

*Ο Τίτλος της ανάρτησης είναι  απο δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλου