06 Φεβρουαρίου 2013

Ερντογάν: Η Τουρκία θα μπλοκάρει την είσοδο του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Recep Tayyip Erdoğan, η Άγκυρα είναι πλήρως αντίθετη στις πρωτοβουλίες του ΝΑΤΟ για ένταξη του Ισραήλ στη Συμμαχία.Ο Erdoğan, βρισκόμενος στην Βουδαπέστη, μίλησε στους δημοσιογράφους για την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε, σχολιάζοντας ότι η διαφορές στην κουλτούρα είναι πιθανό να αποτελούν ένα από τα αίτια «για τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση διστάζει και ότι πολλές χώρες φοβούνται πως η ένταξη της Άγκυρας θα θέσει περιορισμούς σε αυτά που θέλουν».


«Δεν αποτελούμε μέλη του ΝΑΤΟ μαζί με αυτές τις χώρες;», ρώτησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι το μόνο μέλος της Συμμαχίας με Μουσουλμανικό πληθυσμό.

«Η Τουρκία θα εμποδίσει κάθε λάθος βήμα στο ΝΑΤΟ. Τα βήματα για την ένταξη του Ισραήλ στη Συμμαχία τα θεωρούμε λανθασμένα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Έχουμε και τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Για εμάς, η εμπλοκή του Ισραήλ με το ΝΑΤΟ είναι αδιανόητη. Έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τη δομή, την ιστορία και την κουλτούρα μας», σχολίασε ο Erdoğan, εμπλέκοντας ουσιαστικά την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την είσοδο του Ισραήλ στη νατοϊκή συμμαχία.


Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi