21 Φεβρουαρίου 2013

Βουλγαρία:Αντιπαράθεση και καταγγελίες για απόπειρα δολοφονίας

Αποδέχθηκε το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ με τον απερχόμενο πρωθυπουργό να καταγγέλλει ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του.
Με μεγάλη πλειοψηφία- 209 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 1 αποχή- το βουλγαρικό κοινοβούλιο έκανε αποδεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ. Προηγήθηκε  έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και ο Προέδρος θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, κανένα κόμμα δεν θα συμφωνήσει σε μεταβατική κυβέρνηση έως τον Ιούλιο και θα προκηρυχθούν πρόωρες κάλπες μέχρι τον ΑπρίλιοΟ απερχόμενος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βουλγαρίας έχουν λάβει επίσημη προειδοποίηση από άλλη υπηρεσία ασφαλείας σχετικά με σχέδιο δολοφονίας του εξαιτίας, όπως είπε, των χτυπημάτων που έχουν καταφέρει οι βουλγαρικές υπηρεσίες και ο ίδιος προσωπικά στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα, κατέδειξε ως ηθικό αυτουργό της σχεδιαζόμενης, όπως υποστηρίζει, απόπειρας εναντίον του τον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Αχμέτ Ντογκάν.