26 Μαΐου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: “Αυτογκόλ” από τον Ερντογάν και χαστούκι από τον Λιβανελλί!


erdogan
Αυτογκόλ χαρακτήρισε η δημοσιογράφος της Εφημερίδας Sozcu , Zeynep Gurcanli  την μη υπογραφή εκ μέρους της Τουρκίας του κοινού  ανακοινωθέν τος  της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Η χώρα που διοργάνωσε και φιλοξένησε τη Σύνοδο δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν, γιατί σε αυτό υπήρχαν αναφορές που δεν συμφέρουν την  Άγκυρα.Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι οι χώρες που μετέχουν σε επιχειρήσεις σε εδάφη που γίνονται πόλεμοι οφείλουν να προστατεύουν τους αμάχους. Επίσης οι δυνάμεις ασφαλείας θα πρέπει να λογοδοτούν για ενέργειες που βλάπτουν  και ζημιώνουν αμάχους. Τέλος, υπενθυμίζονται οι υποχρεώσεις των χωρών που εμπορεύονται συμβατικά όπλα.
Πώς να υπογράψει η Τουρκία τέτοιες αποφάσεις όταν σκοτώνει , καίει ,καταστρέφει κι εξοντώνει τον κουρδικό πληθυσμό εντός των συνόρων της;

Παραίτηση Λιβανελλί
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Ζουλφί Λιβανελλί παραιτήθηκε από το αξίωμα του πρεσβευτή καλής θέλησης της UNESCO επειδή πιστεύει ότι ο ΟΗΕ  φέρεται διπρόσωπα . Οργανώνει Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη και κάνει πως δεν βλέπει την καταστροφή της ιστορίας που συντελείται στην περιοχή Σουρ του Ντιγιαρμπακίρ.