04 Σεπτεμβρίου 2015

Deutsche Bank: Ισως τα χειρότερα να είναι πίσω για την Ελλάδα

Deutsche Bank: Ισως τα χειρότερα να είναι πίσω για την Ελλάδα
Η Ελλάδα οδεύει προς την σταθερότητα αν και υπάρχουν εμπόδια αναφέρει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank σε σημείωμά της. Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και η λαϊκή υποστήριξη στο ευρώ είναι τα δυο κλειδιά για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.«Τον Αύγουστο υπήρξαν δύο σημαντικές εξελίξεις στην Ελλάδα: η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και η προκήρυξη νέων εκλογών την 20ή Σεπτεμβρίου», τονίζει η Deutsche Bank.Πάντως, ο οικονομολόγος της τράπεζας προειδοποιεί ότι η οικονομία θα υποφέρει από την επιβολή των capital controls και την δημοσιονομική λιτότητα, όμως επισημαίνει ότι «τα χειρότερα ίσως να είναι πίσω μας στα τέλη του έτους».
Η γερμανική τράπεζα παρατηρεί ότι η Ελλάδα δείχνει να επιθυμεί να συζητήσει εποικοδομητικά με τους πιστωτές αντί να συγκρουσθεί.

Η ισχυρή λαϊκή στήριξη προς το ευρώ, η οποία παραμένει ισχυρή μέχρι στιγμής, θεωρείται κλειδί. Σύμφωνα με την γερμανική τράπεζα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την βελτίωση των προοπτικών τους επόμενους μήνες.
ERT.GR