25 Σεπτεμβρίου 2015

Άρχισε η παραγωγή Coca Cola στα κατεχόμενα


coca-colaΣε ανακοίνωση της εταιρείας Αδερφοί Λανίτη, μέλος της ελληνικής εταιρείας Κόκα Κόλα από το 2006 και επίσημος διανομέας της Κόκα Κόλα στην Κύπρο, σχετικά με το θέμα της παραγωγής του συγκεκριμένου αναψυκτικού στα κατεχόμενα, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της η “Κίπρις ποστασί”.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κόκα Κόλα Ελλάδας έχει ανακοινώσει πως η παραγωγή των αναψυκτικών στο “βορρά”, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015, από ξένο προμηθευτή αξιοποιώντας υφιστάμενες εγκαταστάσεις παραγωγής στα κατεχόμενα, είναι χωρίς άδεια.Όπως αναφέρει η “Κίπρις Ποστασί”, η εταιρεία Λανίτης δεν μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματα διανομής στο βόρειο μέρος της Κύπρο λόγω της πολιτικής κατάστασης, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση της Κόκα Κόλα Ελλάδας. Διαβεβαίωσε δε ότι τα αναψυκτικά δεν εξάγονται από τα κατεχόμενα.

Η τ/κ ιστοσελίδα σημειώνει πως η τουρκική “Μιλλιέτ” έγραφε σε παλαιότερο δημοσίευμά της πως η διεθνής εταιρεία Κόκα Κόλα είχε ανάψει το πράσινο φως για επενδύσεις στο ψευδοκράτος και η παραγωγή του αναψυκτικού στα κατεχόμενα θα άρχιζε τον Αύγουστο.
Ο CEO της Κόκα Κόλα Τουρκίας, Μουχτάρ Κεντ είχε τότε δηλώσει στη “Μιλλιέτ” ότι η εταιρεία είχε βρει ένα εργοστάσιο στον Καραβά και προγραμμάτιζε να αρχίσει την παραγωγή “αφού δεν υπήρχε αντίρρηση από την ε/κ πλευρά”.
Η επένδυση αυτή κόστισε περίπου 10 εκ. ΤΛ (2,9 εκ ευρώ), σύμφωνα με το δημοσίευμα. Προηγούμενως, σημειώνεται, το συγκεκριμένο αναψυκτικό παράγοταν στην Τουρκία, εισαγόταν στα κατεχόμενα και διανεμόταν εκεί από την εταιρεία Κανέρ.

ΠΗΓΗ: ikypros/ΚΥΠΕ