31 Αυγούστου 2015

Κουρδικό κρατίδιο στην Τουρκία- Θέμα: Ομοσπονδία Τούρκων Κούρδων

 Κουρδικό κρατίδιο 20 εκ.Τουρκικό κρατίδιο 50 εκ. Οι σχεδιασμοί για Συρία και Ελλάδα. Συντάκτης Χρήστος Μηνάγιας, Εφημ. Φιλελεύθερος 26/7/2015.  Και στην Τουρκία η εκ περιτροπής προεδρία, σημειώνει ο Φίλιππος Μιχαηλίδης, πρώην Πρώτος Λειτουργός Γεωργίας, αναφερόμενος στον κουρδικό πληθυσμό.
 Επί του χάρτου του κ. Χρ. Μανάγια (εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», 26/7/2015) σημειώνω τα σύνορα των δύο συνιστώντων κρατιδίων επί του εδάφους της Τουρκίας για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Το τουρκικό κρατίδιο αριστερά και το κουρδικό κρατίδιο δεξιά.Αν η αναλογία του εδάφους βασιστεί στον πληθυσμό, τότε έχουμε: Τούρκοι 50 εκατ. και Κούρδοι 20 εκατ. Oι δύο λαοί βρίσκονται σε περιορισμένο χώρο. Οι Κούρδοι γεννούν περισσότερα παιδιά και είναι γεωργοί. Επομένως θέλουν περισσότερο έδαφος (Δήλωση Ετζεβίτ το 1974). Έτσι η αναλογία 50:20 γίνεται 40:20, δηλαδή 2:1 επομένως 1/3 του εδάφους παίρνουν οι Κούρδοι και 2/3 οι Τούρκοι.
Θα υπάρξει βέβαια συμφωνία για εδαφικές αναπροσαρμογές μεταξύ των ηγετών Ερντογάν και Ντεμιρτάς. Το νέο κράτος θα ονομάζεται: «Ηνωμένες Πολιτείες Τουρκίας» και η προεδρία της χώρας θα είναι εκ περιτροπής.
Φίλιππος Μιχαηλίδης-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ