23 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση Κοτζιά για τα ενεργειακά στο Λουξεμβούργο

Παρέμβαση Κοτζιά για τα ενεργειακά στο Λουξεμβούργο
Παρέμβαση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς τονίζοντας πως η Ελλάδα δε θα δεχθεί οποιουσδήποτε όρους που εκφεύγουν του νομικού πλαισίου και των συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της ενέργειας.
Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε επίσης, ότι «χρειάζεται μια καλή συνεργασία ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στα κράτη- μέλη, συνεργασία που πρέπει να επεκτείνεται όμως, και σε όλα τα επίπεδα διαπραγμάτευσης και συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψιν τις νέες δυνατότητες των κρατών- μελών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαιτέρως του Δικαίου της Θάλασσας».
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος ενός ευρύτερου δικτύου που περιλαμβάνει όλα τα κράτη-μέλη των Δυτικών Βαλκανίων» τόνισε ο κ. Κοτζιάς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όσο περισσότερα δίκτυα τροφοδοσίας δημιουργούνται στην περιοχή, τόσο αυξάνει η σταθερότητα και η ενεργειακή ασφάλεια.Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία του αγωγού TAP, και στην ανάγκη «η Επιτροπή να κάνει περισσότερες ενέργειες για τον Κάθετο Διάδρομο Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία», και εξέφρασε τη στήριξή του στη δημιουργία του μεσογειακού αγωγού East Med ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του Νοτίου Διαδρόμου που διέρχεται από την Τουρκία.
http://www.enikonomia.gr/timeliness/25897,Paremvash-Kotzia-gia-ta-energeiaka-sto-Loyxemvoyrgo.html