23 Ιουνίου 2015

Του Στραβοχυμένου Λουκουμά το Ανάγνωσμα

http://www.presspublica.gr/wp-content/uploads/2015/06/rsz_84953.jpgΔεν μιλάνε στο Σπίτι του Κρεμασμένου για Σκοινί ποτέ 
Οι Γερμανοτσολιάδες δεν χωρίζονται σε ψεύτικους και αληθινούς, ήσαν αυτοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν τον ξένο παράγοντα και τους ντόπιους εντολοδόχους τους πιστά σε βάθος χρόνου, λυπηρό μέν αληθινό δέ.. Φυσικά ούτε το πνευματικό οπλοστάσιο ούτε και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά  των σε διατεταγμένη υπηρεσία "αρθρογράφων" επιτρέπουν τέτοιες ιστορικές αναδρομές και τέτοιες κοινωνικές προεκτάσεις. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να φέρει και την έγκριση των αφεντικών τους  , τα οποία και δεν φημίζονται για την λυτρωτική τους αυτογνωσία .  Βαφτίζουν το κρέας λοιπόν ψάρι συστηματικά και μεθοδικά. Για να κρύψουν την δουλικότητα τους βάφτισαν και το ταξικό συμφέρον ως εθνικό ιδεώδες. Για να κρύψουν την υποταγή τους  βάφτισαν και την ρήση "Ανήκομεν εις την Δύσην" ως θεμελιώδες στρατηγικό δόγμα σωτήριον δια την Ψωροκώσταινα.
.Τώρα ανακάλυψαν το "Μένουμε Ευρώπη" , το απαύγασμα του λαϊκισμού και της γελοιότητας ,ως το μόνο "ευρωπαικό ιδεώδες"  φάρμακον  δια πάσαν νόσον και μαλακίαν .Δεν είναι πρώτη φορά που εν μια νυκτί οι Δυνάστες και Προστάτες της Ελλάδας βαφτίζονται ως Σωτήρες και οι καχεκτικές γραφές θα σπεύδουν να τους προυπαντήσουν αλλαλάζοντας λατρευτικά "Ωσαννά".

 Ισως θα χρειαστεί να περιμένουμε χρόνια μέχρι τούτοι οι χορτάτοι αρχοντοχωριάτες ανακαλύψουν την Ελλάδα της κρίσης πίσω από ευφυολογήματα τους.

Φυσικά και δεν ξέχασαν τις παρακαταθήκες τους , το αξιακό τους δε υπόβαθο τους επίτρεψε να ακούγεται και σήμερα πολύ δυνατά η κραυγή των προπατόρων τους   "Βάστα Ρόμμελ". Λίαν συντόμως ίσως δούμε και ενέργειες ανάλογες της αποστολής  ευχετήριων τηλεγραφημάτων (ως αυτά πρός τον ναζιστή Αδόλφο Χίτλερ) μέσω των οποίων και θα εκφράζουν την συμπάθεια τους στους Πάτρονες τους αναφορικά με τα δεινά που υπέστησαν εξαιτίας της άφρονης στάσης των Ελλήνων αντιπάλων τους. Προσμένουν να διαβούν ως νέοι "Μήδοι" , σίγουρα θα πάρει πολύ καιρό να αντιληφθούν πως πλέον έχουν αναχθεί σε πολιτικούς σκελετούς και πως δεν υπάρχει επιστροφή.