02 Απριλίου 2015

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ Ο τρόμος πάνω από την Πόλη

Ο τρόμος πάνω από την Πόλη
..Εκτός από τον εισαγγελέα, σκοτώθηκαν και οι δύο τρομοκράτες, ο Σαφάκ Γιαϊλά 23 χρόνων και Μπαχτιγιάρ Ντογρούγιολ 27 χρόνων κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Σαφάκ Γιαϊλά περιλαμβανόταν στη λίστα της τουρκικής αστυνομίας ως επίδοξος καμικάζι και η φωτογραφία του είχε διανεμηθεί από το 2012 σε όλα τα αστυνομικά τμήματα.Ο αδελφός του, Μπουλούτ, ο οποίος είναι από τα βασικά στελέχη της οργάνωσης είχε συλληφθεί το 2013 στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, ενώ έμπαινε στην Τουρκία. Ηταν στη λίστα τρομοκρατών των ΗΠΑ έπειτα από την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα την 1η Φεβρουαρίου του 2013.

Ο άλλος του αδελφός, ο Μεχμέτ εκτίει ποινή φυλάκισης στην Ελλάδα έπειτα από σύλληψή του στα ανοιχτά της Χίου, ενώ μετέφερε πυρομαχικά σε φουσκωτό. Η Τουρκία ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να τον παραδώσουν για να δικαστεί για την επίθεση εναντίον του υπουργείου Δικαιοσύνης και των κεντρικών γραφείων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, αλλά η απάντηση ελληνικού δικαστηρίου ήταν αρνητική στις 30 Ιουλίου του 2013. Καταδικάστηκε σε εφτά χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο της Μυτιλήνης και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος σε ενάμιση χρόνο, αφού θα έχει εκτίσει τα τρία πέμπτα της ποινής του.Ο δεύτερος δράστης, ο Μπαχτιγιάρ Ντογρούγιολ είχε συλληφθεί το 2012, ενώ προσπαθούσε να εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα κι αποφυλακίστηκε πέρυσι.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ