02 Απριλίου 2015

Αντιδράσεις για την απόφαση ένταξης των Τουρκοκυπρίων στο κυπριακό ποδόσφαιρο

FIFA-UEFA Συντάκτης: Ακης Φάντης
Έντονες αντιδράσεις και πολιτική αναταραχή προκάλεσε στα κατεχόμενα η απόφαση της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να ενταχθεί στην ΚΟΠ. Η απόφαση πυροδότησε ήδη έντονη διαμάχη μεταξύ των δύο εταίρων στην ψευδοκυβέρνηση.Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή επιστολή προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), τη FIFA και την UEFA, η Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημέρωσε για την απόφασή της να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για εναρμόνιση του καταστατικού της σύμφωνα με τις απαιτήσεις της FIFA, προκειμένου να μπορέσει να υποβάλει την αίτηση ένταξης.Ο λεγόμενος υπουργός Αθλητισμού, Σερντάρ Ντενκτάς τράβηξε το σχοινί, ανακοινώνοντας αναστολή των σχέσεων με την Ομοσπονδία. Την ίδια ώρα, ο λεγόμενος πρωθυπουργός Οζκάν Γιοργκαντζίογλου χαρακτήρισε μονομερείς τις δηλώσεις Σερντάρ και ότι δεν εκφράζουν την ψευδοκυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Ντερβίς Έρογλου ανέφερε ότι η απόφαση δεν θα ωφελήσει το τουρκοκυπριακό ποδόσφαιρο και επέκρινε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Χασάν Σέρτογλου, για τη στάση του. Μάλιστα, θεωρεί πως παρά την απόφαση, για πρακτικούς λόγους και λόγους καταστατικού της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας είναι ανέφικτη η ένταξη στην ΚΟΠ.

Χαιρετίζει ο Μπλάτερ
Στο μεταξύ, ο ισχυρός άνδρας του διεθνούς ποδοσφαίρου Γιόζεφ Μπλάτερ έκανε λόγο για εξαιρετικά νέα, καθώς μετά από μια μακρά περίοδο διαχωρισμού το ποδόσφαιρο πρόκειται να επανενωθεί υπό την ομπρέλα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.«Το ποδόσφαιρο ενώνει τους ανθρώπους για ακόμα μια φορά», κατέληξε ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ.