18 Φεβρουαρίου 2015

Επιρρίπτουν ευθύνες και στον Ερντογάν Τουρκία: Καταστηματάρχης σκότωσε δημοσιογράφο για μια χιονόμπαλα!


Τουρκία: Καταστηματάρχης σκότωσε δημοσιογράφο για μια χιονόμπαλα!

Μέχρι θανάτου μαχαίρωσε τον δημοσιογράφο της Sabah, Nuh Köklü, Τούρκος καταστηματάρχης σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης -  O 46χρονος δημοσιογράφος έπαιζε χιονοπόλεμο έξω από το κατάστημα του δράστη με φίλους του

Με ένα μαχαίρι ψωμιού δολοφόνησε μέχρι θανάτου ένας καταστηματάρχης σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον 46χρονο δημοσιογράφο Nuh Köklü. Το περιστατικό συνέβη στις 17 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα), στην συνοικία Yeldeğirmeni. Ο δημοσιογράφος, που στο παρελθόν εργαζόταν στην εφημερίδα Sabah, επέστρεφε σπίτι του με την σύντροφό του και με φίλους από μια διαμαρτυρία.





Ο 46χρονος άρχισε να παίζει χιονοπόλεμο με την παρέα του, όταν μια μπάλα χιονιού χτύπησε την βιτρίνα ενός καταστήματος με βότανα και μπαχαρικά. Ο ιδιοκτήτης Serkan A, βγήκε έξαλλος έξω από το κατάστημά του και επιτέθηκε στην παρέα του δημοσιογράφου με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Όταν οι άνδρες της παρέας κατόρθωσαν να του αποσπάσουν το ρόπαλο αυτός πήγε στο μαγαζί του και επέστρεψε με ένα μαχαίρι ψωμιού.

Ο άντρας επιτέθηκε σε φίλο του δημοσιογράφου και καθώς ο Köklü έσπευσε να βοηθήσει τον φίλο του, ο καταστηματάρχης τον μαχαίρωσε πισώπλατα. Ο δημοσιογράφος κατάφερε να σηκωθεί όρθιος και να περπατήσει για λίγο αλλά αμέσως μετά κατέρρευσε. Οι φίλοι του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Haydarpaşa Numune, όπου έχασε τη μάχη για τη ζωή περίπου μία ώρα αργότερα.

Η ομάδα «Αλληλεγγύη Yeldeğirmeni», της οποίας ήταν μέλος ο δημοσιογράφος, επέρριψε ευθύνες στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος είχε ζητήσει πρόσφατα από τους καταστηματάρχες να ενεργούν όπως η αστυνομία όποτε το κρίνουν απαραίτητο!

Ο δημοσιογράφος Nuh Köklü είχε εργαστεί στο εξωτερικό και στην εφημερίδα Sabah μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου του 2009, όταν έγινε απεργία στην εφημερίδα, στην οποία πρωτοστάτησε και ήταν ένας από τους δέκα δημοσιογράφους που απολύθηκαν. 
http://www.protothema.gr/world/article/452680/tourkia-katastimatarhis-mahairose-dimosiografo-epeidi-htupise-vitrina-me-hionobala/