22 Ιανουαρίου 2015

Σομαλία - Τουρκία: Οι ισλαμιστές της Αλ Σεμπάμπ υπεύθυνοι για το χτύπημα στο Μογκαντίσου Μία ημέρα πριν την επίσκεψη Ερντογάν


Οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές της Αλ Σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το ξενοδοχείο όπου καταλύει η τουρκική αποστολή στη Σομαλία, μία ημέρα πριν την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα.Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε από το χώρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας ότι η χώρα του εξετάζει εάν ο στόχος του χτυπήματος ήταν η τουρκική αποστολή.
Πέντε Σομαλοί σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας.
«Επιτεθήκαμε στο ξενοδοχείο και σκοτώσαμε αρκετούς Σομαλούς αστυνομικούς που συναντώνταν εκεί», ανέφερε ο Σέιχ Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος των Σεμπάμπ.

Στην ανακοίνωσή του δεν γινόταν καμία αναφορά στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στο Μογκαντίσου.Στο ξενοδοχείο SYL, όπου έγινε η επίθεση, διαμένουν συνήθως ξένες επίσημες αντιπροσωπείες ή υψηλόβαθμοι επισκέπτες.
Βρίσκεται κοντά στο κτηριακό συγκρότημα υψίστης ασφαλείας όπου στεγάζεται η Προεδρία και τα γραφεία του πρωθυπουργού της Σομαλίας.
http://www.naftemporiki.gr/story/904993/somalia-tourkia-oi-islamistes-tis-al-sempamp-upeuthunoi-gia-to-xtupima-sto-mogkantisou