12 Ιανουαρίου 2015

Μέρκελ, δανειστές και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Βάζουν νερό στο κρασί τους απέναντι στον Τσίπρα

http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/2015/01/ekloges-2015-dimoskopiseis-3.jpg
Τα τρομολαγνικά ρεπορτάζ, που επιχειρούν να κατευθύνουν την πραγματική βούληση του ελληνικού λαού προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έτσι και έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και σχηματίσει κυβέρνηση θα τον περιμένουν με το μαστίγιο οι δανειστές και θα βρίσκει παντού κλειστές πόρτες, δεν έχουν καμία σχέση με τις προθέσεις των αφεντικών, που αποφασίζουν για την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Έγκυρες πηγές, που έχουν πρόσβαση στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, διαβεβαιώνουν ότι έχουν αρχίσει να βάζουν νερό στο κρασί τους και είναι έτοιμοι να αποδεχθούν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν δεν ήθελαν αυτήν την εξέλιξη. Και σε αντίθεση με τον φόβο που καλλιεργούν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, ελληνικά και ξένα, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία υποχώρηση από τα συμφωνηθέντα, οι εκτιμήσεις είναι ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει η «τρόικα» των δανειστών -όχι οι υπάλληλοι- στα άκρα τη διαπραγμάτευση, γιατί το κόστος θα είναι υψηλό και για αυτούς. Η επιδίωξη, τονίζουν οι ίδιες πηγές, θα είναι να υπάρξει ένας συμβιβασμός, και ήδη από την πλευρά της Κουμουνδούρου γίνεται λόγος για έναν έντιμο συμβιβασμό.


Σε άλλη ρότα οι Αμερικανοί

Δεν είναι καθόλου τυχαία η αποστασιοποίηση της Ουάσινγκτον από αυτήν την εκστρατεία φόβου που καλλιεργείται όχι μόνο από ευρωπαϊκά ΜΜΕ, αλλά και από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, που έχουν τις δικές τους επιδιώξεις και κάποιοι από αυτούς επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν.
Μέχρι στιγμής, οι Αμερικανοί απέχουν και, όπως τονίζουν έγκυροι κύκλοι, που έχουν γεύση τού πώς δρουν όταν θέλουν να παρέμβουν σε κάποια χώρα, το... σήμα θα το δώσουν μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν τα περιβόητα CDS - τα ασφάλιστρα κινδύνου. Στην Ελλάδα μέχρι πρότινος κινούνταν στις 800 μονάδες και ανέβηκαν στις 1.600, που δεν σημαίνει τίποτε. Η καμπάνα θα αρχίσει να κτυπάει όταν τα ασφάλιστρα κινδύνου ανέβουν πάνω από τις 5.000 και φθάσουν στις 10.000. Αυτό θα είναι το μήνυμα ότι παρεμβαίνει η Αμερική και από κει και πέρα όλα μπορούν να συμβούν...
Προς το παρόν, η Ελλάδα είναι εκτός σχεδιασμού...

Οι καταθέσεις είναι στη θέση τους...

Κατευθυνόμενη είναι και η πληροφόρηση για το ότι φεύγουν σωρηδόν χρήματα από καταθέσεις. Οι διαρροές μιλούσαν για αναλήψεις πάνω από ένα δισ. ευρώ. Η αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Οι αναλήψεις έχουν κυμανθεί μέχρι τώρα στα ίδια επίπεδα με τον Δεκέμβριο του 2013. Και βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με το κύμα φυγής καταθέσεων που είχε σημειωθεί το 2012.
http://www.paron.gr