12 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΡΗΞΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ο πόλεμος των πολιτισμών απειλεί θανάσιμα την Ευρώπη

Ο πόλεμος των πολιτισμών απειλεί θανάσιμα την ΕυρώπηΤου Γιώργου Παυλόπουλου
«Το χτύπημα (...) ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου σε βάρος ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου», ισχυριζόταν σε εκτενές πρωτοσέλιδο άρθρο που δημοσιεύτηκε την επομένη της σφαγής στο Charlie Hebdo ο Μπέρτολντ Κόλερ, εκ των εκδοτών της γερμανικής Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η εφημερίδα, η οποία εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις του πιο συντηρητικού τμήματος του κατεστημένου της Γερμανίας, πήρε έτσι αμέσως θέση στη συζήτηση που ανάβει ήδη στην Ευρώπη -μην αφήνοντας δε περιθώρια παρερμηνειών, ο αρθρογράφος σημειώνει σε άλλο σημείο: «Στην πραγματικότητα, κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται για το γεγονός ότι ολοένα περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται το Ισλάμ. Άλλωστε, στο όνομά του και με την επίκληση του Κορανίου, σπέρνεται ο φόβος και ο τρόμος».Την ίδια στιγμή, στη Γαλλία, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν να περιμένει κανείς τις αντιδράσεις μετά το χτύπημα των «τζιχαντιστών» για να καταλάβει ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί μεγαλώνει συνεχώς.

Ο πόλεμος των πολιτισμών απειλεί θανάσιμα την Ευρώπη
Για του λόγου το αληθές, ένα από τα μπεστ σέλερ του 2014 ήταν ένα βιβλίο του δημοσιογράφου Ερίκ Ζεμούρ, με τίτλο «Η Γαλλική Αυτοκτονία», στο οποίο ο συγγραφέας ισχυρίζεται ευθέως ότι η μαζική μετανάστευση Μουσουλμάνων καταστρέφει την ταυτότητα και τις αξίες των Γάλλων.Φέτος δε, είναι το βιβλίο «Υποταγή» του Μισέλ Ουελμπέκ αυτό που ήδη σπάει τα ταμεία και είναι πρώτο στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Amazon, καθώς με βάση το σενάριό του, το 2022 συμβαίνει στη Γαλλία κάτι πρωτόγνωρο: Αριστερά και Δεξιά συνασπίζονται στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών υπέρ της Μαρίν Λεπέν, η οποία αντιμετωπίζει ένα ισλαμιστή υποψήφιο ο οποίος απειλεί να «αλώσει» τα Ηλύσια, με θέσεις όπως η καθιέρωση της πολυγαμίας, η απαγόρευση της εργασίας για τις γυναίκες και η υποχρεωτική ύπαρξη θρησκευτικών σχολείων.

Ακόμη και όσοι δεν αντιλαμβάνονταν το πρόβλημα ή το έκρυβαν κάτω από το χαλί, όπως θα έλεγαν οι ψυχολόγοι, τώρα υποχρεούνται να δουν κατάματα την πραγματικότητα. Να πάψουν να αντιμετωπίζουν ως κάτι παροδικό την εκλογική άνοδο της Μαρίν Λεπέν και του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, των ακροδεξιών κομμάτων στη Σκανδιναβία και τη νότια Ευρώπη. Να σταματήσουν να χαρακτηρίζουν ακίνδυνο... φολκλόρ τις ολοένα πιο μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιεί το κίνημα Pegida στη μαρτυρική γερμανική πόλη της Δρέσδης, επιμένοντας να μη διαβάζουν ολόκληρο τον τίτλο του: «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Πατρίδας μας». «Οι ισλαμιστές, για τους οποίους το Pegida προειδοποιεί εδώ και 12 εβδομάδες, απέδειξαν στη Γαλλία ότι δεν ανέχονται τη δημοκρατία και ότι, αντιθέτως, επιζητούν τη λύση στη βία και τον θάνατο», σημείωνε το κίνημα στο Facebook, τη στιγμή που μια δημοσκόπηση έδειχνε ότι το 57% των (μη μουσουλμάνων) Γερμανών θεωρεί απειλή το Ισλάμ.

«Οι εποχές είναι πλέον σκληρές και δύσκολες. Οι δυνάμεις του μίσους, οι αντιδημοκρατικές δυνάμεις, επιχειρούν να καθορίσουν την ατζέντα, τόσο οι εξτρεμιστές του δεξιού άκρου όσο και αυτοί που έχουν ως αναφορά τους τη θρησκεία», δήλωσε εμφανώς ανήσυχος στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των μουσουλμάνων της Σουηδίας -εκεί όπου έχουν πληθύνει τις τελευταίες εβδομάδες οι εμπρησμοί τζαμιών, με αποτέλεσμα οι πιστοί να έχουν καθιερώσει περιπολίες για την προστασία των τόπων λατρείας τους.

Δραματικές εκκλήσεις για ηρεμία απηύθυναν και οι ιμάμηδες και ηγέτες των μουσουλμάνων της Γαλλίας, μετά τις πρώτες πράξεις αντεκδίκησης και την έκρηξη μισαλλοδοξίας στο Διαδίκτυο -όπου, αναμφίβολα, ξεχωριστή θέση έχει το κάλεσμα του υιού Σαρκοζί προς τους συμπατριώτες του να υπερασπιστούν (με τα όπλα) την πατρίδα τους.

Ωστόσο, τα «γεράκια» δεν φαίνονται διατεθειμένα να χάσουν την ευκαιρία που τους δίνεται για να αποδείξουν πόσο δίκιο είχε ο Σάμουελ Χάντινγκτον όταν, το 1996, έγραφε για τη «Σύγκρουση των Πολιτισμών». «Η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο και πρέπει να αποϊσλαμοποιηθεί», έσπευσε να κραυγάσει ο Γκέερτ Βίλντερς, ηγέτης της Ακροδεξιάς στην Ολλανδία, όπου πριν από μια δεκαετία είχε δολοφονηθεί ο σκηνοθέτης Τέο Βαν Γκογκ από φανατικό ισλαμιστή. Στην «Πέμπτη Φάλαγγα» που υπάρχει και δρα στη Γαλλία έκανε λόγο ο ηγέτης του βρετανικού UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ. Ανάλογα ήταν τα σχόλια και οι αναρτήσεις όμορων κομμάτων και πολιτικών σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο, η οποία απειλείται πλέον με ένα ιδιότυπο εμφύλιο.

Διότι μπορεί σήμερα το ποσοστό των μουσουλμάνων στις χώρες της Ε.Ε. να είναι σχετικά χαμηλό -κάπου 6,5% επί του συνολικού πληθυσμού- όμως δεν παύει να μεταφράζεται σε σχεδόν 35 εκατομμύρια. Από τα οποία, μάλιστα, η πλειοψηφία υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως τουλάχιστον μαρτυρούν πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έγιναν στις τρεις μεγαλύτερες χώρες -τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία...

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ
Τρομοκρατία της διπλανής πόρτας
Πέρυσι, η γαλλική κυβέρνηση υιοθέτησε πιο σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας, εκτιμώντας ότι η απειλή μεγάλωνε. Τα στοιχεία της έδειχναν, άλλωστε, ότι είχε αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στη χώρα ορισμένων εκ των περίπου 1.000 Γάλλων που είχαν ενταχθεί στις τάξεις των «τζιχαντιστών» σε διάφορα μέρη του κόσμου και κυρίως στη Μέση Ανατολή. Ακόμη και ο ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες της σφαγής στην Charlie Hebdo, ο 32χρονος Σερίφ Κουασί -ο οποίος μέχρι πριν από δέκα χρόνια μοίραζε πίτσες και ήθελε να γίνει σταρ της ραπ- ήταν γνωστός στις Αρχές και παρακολουθούνταν, καθώς είχε καταδικαστεί το 2008 για συμμετοχή σε δίκτυο στρατολόγησης μαχητών με προορισμό το Ιράκ και τη Συρία.

Πώς, λοιπόν, μπόρεσαν οι εκτελεστές να σκορπίσουν ανενόχλητοι τον θάνατο; Η απάντηση μπορεί να σοκάρει, αλλά είναι απλή: Επειδή αυτού του είδους η τρομοκρατία -η τρομοκρατία της διπλανής πόρτας- είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί: Εκατομμύρια όπλα κυκλοφορούν ελεύθερα στη μαύρη αγορά, όπου επίσης αφθονούν οι επαγγελματίες εκπαιδευτές. Από την άλλη, οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ένα μαχαίρι και να αρχίσει να σφάζει σε πολυσύχναστα μέρη. Αφήστε που δεν υπάρχει πιο απλό πράγμα από το να στρίψει το τιμόνι του αυτοκινήτου του σε μια στάση με ανυποψίαστους ανθρώπους...
imerisia.gr