Στο "πώς" και στο "γιατί" φούντωσε το κίνημα των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή, απαντά με τον καλύτερο τρόπο η χθεσινή αποκάλυψη αξιωματούχου των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.
Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο (DPA) ο Λούντβιχ Σιεργκχόφερ, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βαυαρικής αστυνομίας, αποκάλυψε χθες ότι οι φανατικοί ισλαμιστές στη Γερμανία ενθαρρύνονταν ενεργά από τις κρατικές αρχές να μεταναστεύσουν στη Συρία και το Αφγανιστάν για να γίνουν "μάρτυρες" πολεμώντας και πεθαίνοντας εκεί.

Η πολιτική αυτή άλλαξε μόνο προς το τέλος του 2013, όταν οι γερμανικές αρχές συνειδητοποίησαν ότι έτσι βοηθούσαν στην ενίσχυση οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.Ο Σιεργκχόφερ υποστήριξε ότι σκοπός της τακτικής αυτής, που άρχισε να εφαρμόζεται από το 2009, ήταν "να προστατευθούν" οι Γερμανοί πολίτες από τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι αποκαλύψεις του Βαυαρού αξιωματούχου προκάλεσαν αγανάκτηση στη γερμανική αντιπολίτευση με την εκπρόσωπο των Πρασίνων να κάνει λόγο για "εξαγωγή τρομοκρατίας". Στη Γερμανία δεν έχει γίνει κάποια βομβιστική επίθεση ισλαμιστών ή άλλου είδους επίθεση, αλλά δεκάδες νέοι με τουρκικές, αραβικές ή γερμανικές ρίζες έχουν σκοτωθεί υπηρετώντας τους σκοπούς της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια.
http://www.avgi.gr/article/4268412/germanikes-mustikes-upiresies-estelnan-islamistes-na-polemisoun-se-suria-kai-afganistan\