29 Απριλίου 2014

Η Βάση και το Εποικοδόμημα

http://www.zougla.gr/assets/images/400x300/80212.jpg
Σχόλιο σε άρθρο του του Σταύρου Καλεντερίδη Διαβάστε το και αναλύστε το: Γιατί δεν φταίνε οι πολίτες!(http://infognomonpolitics.blogspot.gr)
Υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην ανάλυση σας και αυτό αφορά το μεσοδιάστημα απο των αρχαίων χρόνων εποχή μέχρι την μετεμφυλιακή Ελλάδα. Στο μεσοδιάστημα αυτό διαμορφώθηκαν κοινωνικές δομές, πρότυπα συμπεριφοράς, ηθικοί κανόνες οι οποίοι επέτρεψαν και την μετεξέλιξη αυτης της καχεκτικότητας. Η κάθε ιστορική περίοδος του Ελληνισμού με τρόπο μοναδικό μετέφερε  ότι πιο σαθρό διέθετε στην διάδοχη της περίοδο με αποτέλεσμα αυτό που σήμερα βλέπουμε και ζούμε, το οποίο και αν το αναλύσουμε ιστορικά θα ιδούμε οτι αποτέλεσε προϊόν βαθύτατης ιστορικής διεργασίας. Οι μετασχηματισμοί αυτοί σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο είναι ιδιαιτέρως κομβικής σημασίας στην οποία ανάλυση του Ελληνικού προβλήματος.



Δεύτερον παραγνωρίζετε το γεγονός πως η Ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν αποτέλεσε προϊόν εσωτερικής μόνο διεργασίας αλλα αποτέλεσε κύρια προϊόν συγκεκριμένων γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών στοχεύσεων του ξένου παράγοντα.Το δε Ελληνικό κράτος δεν ήταν ανεξάρτητο σε κανένα επίπεδο του , και το Ελληνικό στοιχείο προσέφερε τα μέγιστα στην υπανάπτυξη του εξυπηρετώντας στο έπακρο ξένους σχεδιασμούς καθώς η "επιχειρηματική" ελληνική τάξη  δεν διέθεταν στοιχειώδες επίπεδο εθνικής συνείδησης. Λαμβάνοντας κατά συνέπεια υπόψην μόνο το Εποικοδόμημα και προσεγγίζοντας μόνο μέσω αυτού την σημερινή πολύμορφη και πολυεπίπεδη κρίση πολύ εύκολα ο πολίτης και η κοινωνία εξαγνίζονται, αθωώνονται και αγιοποιούνται . Φρόνιμο θα είναι λοιπόν να αποφεύγουμε τις απλοποιήσεις και τις απλουστεύσεις  ειδικά σε οτι αφορά το Ελληνικό γίγνεσθαι και να πούμε την αλήθεια με τρόπο κυνικό ώστε να χαράξουμε την οποία νέα πορεία ως Εθνος αποφεύγοντας τις στρεβλώσεις που μας έφεραν στην κατάσταση την οποία και σήμερα βιώνουμε.