09 Απριλίου 2014

Στόχος διαδηλωτών η ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη

Από: SigmaLive/KYΠΕ  Διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη πραγματοποίησε την Τετάρτη ομάδα ισλαμιστών φοιτητών. Η Ελλάδα βρέθηκε στο στόχαστρο ως προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Όπως μεταδίδει το Euronews, αφορμή για την διαμαρτυρία στάθηκε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που καταδικάζει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν.
Για ευρωπαϊκή ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας έκαναν λόγο εκπρόσωποι των διαδηλωτών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γνωρίζει ότι το ψήφισμα δεν έχει απήχηση σε εμάς. Δεν τους πιστεύουμε, υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στη δική μας αντίληψη περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δική τους», τόνισε νεαρή διαδηλώτρια.Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στον Έλληνα πρέσβη στην Τεχεράνη.Οι διαδηλωτές φώναξαν αντιαμερικανικά συνθήματα και ζήτησαν το πάγωμα των διεθνών διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά του Ιράν.Στη Βιέννη, σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Τεχεράνη και την ομάδα των 5+1 χωρών.Στόχος να μπει φρένο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με αντάλλαγμα την άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων.