09 Απριλίου 2014

Μπαλτάκου εγκώμιον…

Το πολιτικό ήθος και ύφος που εξέπεμψε η συζήτηση των δύο πνευματικά άοπλων πολιτικών ανδρών κατέδειξε για μια ακόμη φορά πώς οι διαχωριστικές γραμμές νεοφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα με την Ακροδεξιά και την Σκληροπυρηνική Δεξιά όχι απλά είναι ανύπαρκτες αλλά φορές που βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία επι κοινών στόχων και σκοπών.Τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά σύνδρομα στην Ελληνική Κοινωνία παραμένουν ισχυρά γιατί κάποιες ελίτ έχουν κυριολεκτικά επενδύσει σε αυτα την πολιτική τους επιβίωση. Φυσικό και επόμενο λοιπόν να υπηρετούν και να εξυπηρετούν την διαιώνιση του διχαστικού κλίματος.


Κατα την διάρκεια του ρου της ιστορίας ο Ελληνισμός δεν στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός στην εξελικτική του διαδικασία, καθως η κάθε ιστορική περίοδος του μεταβίβαζε στην διάδοχη της όλα τα καχεκτικά στοιχεία τα όποια είχαν παραχθεί στην πορεία της . Η σημερινή μας υπανάπτυξη και πολυεπίπεδη και πολύμορφη κρίση που μαστίζει της Ελληνική Κοινωνία αποτελεί την συνισταμένη έκφρασης όλων αυτών των καχεκτικών στοιχείων που παρήχθησαν σε μεταγενέστερες χρονικές περιόδους , απαντώνται δε αυτούσια ως παρήχθησαν στο σημερινό γίγνεσθαι.

Ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός αποτελεί γέννημα θρέμμα του Ελληνικού Πολιτισμού και η Αριστερά φορές που προσέφερε τα μέγιστα στην ενδυνάμωση του. Το να προσπαθήσει κανείς να παραχαράξει την Ιστορία θέτοντας της σε Προκρούστεια κλίνη κόβοντας την και ράβοντας κατά το δοκούν συνιστά γκάφα ολκής.

Την ώρα που ο Ελληνικό Πολιτισμός έχει καταθέσει στην Διεθνή Πολιτική σκέψη το τρίπτυχο Ισχυρό Εθνος-Ισχυρό Κράτος-Εθνική Στρατηγική ως την ατραπό που δύναται να οδηγήσει το κάθε Εθνος στην εκπλήρωση της Ιστορικής του αποστολής και μια κοινωνία στην ευμάρεια και την εξέλιξη της, πολιτικοί σκελετοί του χτές κουβαλώντας ότι πιο σαθρό και βρώμικο μπορεί να παράγει η μισαλλοδοξία τους και ο εγωκεντρισμός τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι διαθέτουν τα εχέγγυα για την πορεία αυτή.

Για ανδρείκελα τέτοιας μορφής τα οποία απαντώνται στο σύνολο της κοινωνίας μας, σε ολάκερη την ιεραρχία της και σε όλους τoυς πολιτικούς χώρους δεν αξίζουν να γραφούν περισσότερες λέξεις απλά γιατί δεν είναι Ελληνες και ας γεννήθηκαν σε αυτά τα χώματα.
.http://www.aixmi.gr/index.php/mpaltakouegkwmion/#comment-105517