25 Απριλίου 2014

Έχει ...μπαλίτσα το Σάββατο

http://www.thepressproject.gr/photos/596x300/sabixa1398169656.jpg  Η γραφή προδίδει τον ειδικό συνεργάτη μέσω φράσεων κλειδιών που χρησιμοποιεί σε άλλα κείμενα του, δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να αναλωθούμε σε αυτά. Η Θράκη ως γεωγραφική ενότητα συνιστά ένα ρευστό περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα της.Κατά συνέπεια το να επικεντρώνεται ο καθείς μόνο στην σχέση Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής με το  Ελληνικό κράτος, την Ελληνική Πολιτεία και τον Ντόπιο πληθυσμό- που αποτελεί την μία παράμετρο του ζητήματος- παράγει λανθασμένες πολιτικές.


Δεύτερη παράμετρος είναι η ιστορικότητα του ζητήματος, οτι το σημερινό πρόβλημα  δηλαδή -το οποίο και έχει οξυνθεί  κύρια εξαιτίας της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και των οργάνων της  υπο την απόλυτη προστασία  Πορξενείου άλλης χώρας σε άλλη πόλη - εχει βαθιές ιστορικές ρίζες όπου Δεξιά,Ακροδεξιά, και Χούντα των Συνταγματαρχών προσφεραν τα μέγιστα στην τουρκική επεκτατικότητα. Με λογικές λοιπόν βούτυρο στο ψωμί της τουρκικής προπαγάνδας δεν αντιμετωπίζονται τα ζητήματα αυτά. 

Η Ελλάδα ως κυρίαρχο κράτος διαθέτει τους μηχανισμούς προκειμένου να επιβάλλει στο απόλυτο την κυριαρχία επι του εδάφους της, η Ελληνική κοινωνία μένει να πειστεί μέσα απο την ανάλυση όλων των παραμέτρων του ζητήματος.Ομως με πολιτικές σκέψεις ευνουχισμένες τέτοιο αποτελεσμα δεν μπορεί να παραχθεί. Φρόνιμο λοιπόν είναι να πέσουν οι τόνοι απο όλες τις πλευρές και στα πλαίσια εθνικής στρατηγικής και εθνικού σχεδίου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Λογικές διαχωριστικών γραμμών, λογικές εμποτισμένες με εμφυλιακά και μετεμφυλιακά σύνδρομα σχολής Μπαλτάκου αλλά και ανθρώπων που με τρόπο προσβλητικό χαριεντίζονται με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. δεν έχουν θέση σε τέτοια στρατηγική. 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_428.html#more