25 Απριλίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Τι πρέπει να προσέξει ο Γιώργος Καλαντζής

Την πόλη μας επισκέπτεται σήμερα 11 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής. Καιρός, λοιπόν, να αρχίσουν να μεθοδεύονται λύσεις για θέματα μείζονος σημασίας για την μουσουλμανική μειονότητα. Αναγκαίες κρίνονται οι εξής δράσεις: 1. Ποιοτική αναβάθμιση του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής –του μοναδικού ισλαμικού ιδρύματος στην Ελλάδα με δημόσιο χαρακτήρα, καθώς και παροχή δωρεάν δημόσιας παιδείας στους μαθητές, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν 400 ευρώ ετησίως, ποσό που ωστόσο αντιστοιχεί μόνο 6 βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου. 3. Μεταφορά του ιεροσπουδαστηρίου Εχινού που ιδρύθηκε στο 1952 σε δημόσιο κτήριο στην Ξάνθη, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία του. 4. Δημιουργία νέου παραρτήματος σχολικών αιθουσών για το µειονοτικό γυµνάσιο - λύκειο Κοµοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ, το οποίο μάλιστα διαθέτει 700 μαθητές και μόνο 11 μόνιμους και 8 μετακλητούς μουσουλμάνους καθηγητές. 5. Αντιμετώπιση των κοράν κουρουσού, των γνωστών κατηχητικών για μικρά παιδιά του ψευτομουφτή, που ασχολούνται με την απαγγελία κι απομνημόνευση του κορανίου, αλλά και με την ανάγνωση και παροχή γνώσεων για τον προφήτη Μωάμεθ και το Ισλάμ. Ο γενικός γραμματέας έχει προβεί ήδη σε αλλαγή του συνόλου των εισακτέων και του τρόπου εισαγωγής των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι δεν θα παρακολουθούν πλέον το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στη σημερινή έκδοση του"X"

Πηγή: http://xronos.gr/detail.php?ID=92503
http://xronos.gr/upload/iblock/c12/kalantzis.jpg
Την πόλη μας επισκέπτεται σήμερα 11 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής. Καιρός, λοιπόν, να αρχίσουν να μεθοδεύονται λύσεις για θέματα μείζονος σημασίας για την μουσουλμανική μειονότητα. Αναγκαίες κρίνονται οι εξής δράσεις:
1. Ποιοτική αναβάθμιση του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής –του μοναδικού ισλαμικού ιδρύματος στην Ελλάδα με δημόσιο χαρακτήρα, καθώς και παροχή δωρεάν δημόσιας παιδείας στους μαθητές, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν 400 ευρώ ετησίως, ποσό που ωστόσο αντιστοιχεί μόνο 6 βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου.

  3. Μεταφορά του ιεροσπουδαστηρίου Εχινού που ιδρύθηκε στο 1952 σε δημόσιο κτήριο στην Ξάνθη, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία του. 4. Δημιουργία νέου παραρτήματος σχολικών αιθουσών για το µειονοτικό γυµνάσιο - λύκειο Κοµοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ, το οποίο μάλιστα διαθέτει 700 μαθητές και μόνο 11 μόνιμους και 8 μετακλητούς μουσουλμάνους καθηγητές. 5. Αντιμετώπιση των κοράν κουρουσού, των γνωστών κατηχητικών για μικρά παιδιά του ψευτομουφτή, που ασχολούνται με την απαγγελία κι απομνημόνευση του κορανίου, αλλά και με την ανάγνωση και παροχή γνώσεων για τον προφήτη Μωάμεθ και το Ισλάμ.

Ο γενικός γραμματέας έχει προβεί ήδη σε αλλαγή του συνόλου των εισακτέων και του τρόπου εισαγωγής των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι δεν θα παρακολουθούν πλέον το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στη σημερινή έκδοση του"X" Πηγή: http://xronos.gr/detail.php?ID=92503