24 Μαρτίου 2014

Τουρκία: Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Pegasus δεν είναι πρόθυμη να πετάξει από το τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Η Μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία  της Τουρκίας, Pegasus δεν είναι πρόθυμη να πετάξει από το νέο αεροδρόμιο που κατασκευάζεται στην Κωνσταντινούπολη , σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ο οποίος επικεντρώνει τα σχέδια του στο δεύτερο αεροδρόμιο της Πόλης στην Ασιατική πλευρά το Sabiha Gökçen ."Εξακολουθεί να υπάρχει μια διαδικασία κατασκευής τεσσάρων έως πέντε ετών για το νέο αεροδρόμιο μπροστά μας, αλλά δεν είμαστε και τόσο ενθουσιασμένοι για να ξεκινήσουμε  πτήσεις από εκεί , " δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πήγασος,  Sertac Haybat, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
«Νομίζω ότι η κατασκευή ενός τρίτου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη είναι σωστή απόφαση, διότι μία μεγάλη πόλη όπως η Κωνσταντινούπολη χρειάζεται αυτό το έργο . Ωστόσο , αυτό δεν θα είναι το τρίτο αεροδρόμιο , όπως λένε , θα είναι το δεύτερο αεροδρόμιο », είπε , αναφερόμενος στις σκέψεις και τα σχέδια απενεργοποίησης του Αεροδρομίου Ατατούρκ , όταν το νέο αεροδρόμιο θα τεθεί σε λειτουργία.

"Ως εκ τούτου , η κατασκευή ενός τρίτου αεροδρομίου είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά το κλείσιμο του Αεροδρομίου Ατατούρκ είναι λάθος ", τόνισε .Ο κ. Haybat υπενθύμισε επίσης ότι υπάρχει μια πιεστική πρωτοβουλία για την κατασκευή ενός δεύτερου διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen.Ένας δεύτερος διάδρομος προσγειώσεων στο αεροδρόμιο  Sabiha Gökçen είναι περισσότερο χρήσιμος από έναν τρίτο διάδρομο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ , τόνισε ο κ. Haybat .

Από τα δύο αυτά αεροδρόμια που ευρίσκονται στις δύο διαφορετικές πλευρές της πόλης , Η Pegasus έχει επικεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Ασιατικής πλευράς, το  Sabiha Gökçen το οποίο χρησιμοποιεί ως βάση της και κόμβο για τις περισσότερες από τις εγχώριες και διεθνείς πτήσεις της .
http://www.balkans.com/gr/open-news.php?uniquenumber=190880