04 Μαρτίου 2014

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

Enet,gr Η Ρωσία -με το ρούβλι να κατρακυλά και το Χρηματιστήριο της Μόσχας να καταρρέει- φαίνεται πως δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από το να προασπίσει με κάθε τρόπο στην Ουκρανία τα συμφέροντά της. Ακόμη και στρατιωτικά σε αυτή τη φάση, καθώς η περιοχή στα δυτικά σύνορά της συνιστά το έσχατο όριο υποχώρησης απέναντι στη λυσσώδη επιχείρηση της Δύσης που ξεκίνησε από τη Συρία και συνεχίζεται. Ενας άγριος και καλά συντονισμένος οικονομικός πόλεμος από πλευράς Δύσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο να καμφθεί η ισχυρή ρωσική αντίδραση στην Ουκρανία και το μέγα ερώτημα αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν είναι άλλο από το ποια θα είναι τελικά η απάντηση της Μόσχας.

Η παγκόσμια ειρήνη απειλείται και δυστυχώς για την Ελλάδα, χώρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε αυτούς τους δύο διεθνείς οργανισμούς αντιστοιχεί συντριπτικό μερίδιο ευθυνών γι' αυτή τη φοβερή απειλή. 

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η Ελλάδα, που περιβάλλεται από εκτεταμένη ζώνη ανεξέλεγκτης αστάθειας, η οποία ξεκινά από τις αραβικές χώρες και τη Συρία, διαπερνά την Τουρκία και καταλήγει μέσω Ουκρανίας στη Βοσνία, βρίσκεται απελπιστικά αδύναμη αυτές τις μεγάλες ώρες με παντελή απουσία γεωπολιτικών σχεδιασμών και έναν υπουργό Εξωτερικών τραγικά κατώτερο των περιστάσεων. 

Δυστυχώς, οι συγκρίσεις με την Ουκρανία είναι ομολογουμένως ανατριχιαστικές. Δύο χώρες που παρουσιάζουν σαφείς ομοιότητες, καθώς έχουν και οι δύο παραχωρήσει μεγάλο μέρος της εθνικής ανεξαρτησίας στους Δυτικούς, στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, με ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό, κοινωνίες αποδιοργανωμένες μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση και ναζιστικά μορφώματα ραγδαία να αναπτύσσονται. Χωρίς σοβαρές προοπτικές για το μέλλον. 

Στην Ουκρανία, Ευρωπαϊκή Ενωση και ΗΠΑ έχασαν οριστικά τη διεθνή αξιοπιστία τους μαζί με τα όποια ηθικά ερείσματα, στηρίζοντας χωρίς ντροπή ναζιστικά ζόμπι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους στη διαμάχη με τη Ρωσία. Ας μην ξεχάσουμε ποτέ εδώ στην Ελλάδα τούτη τη δραματική ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει η Δύση, για να μην πέσουμε και εμείς θύματά της στο μέλλον. 

Στην Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να δούμε εικόνες Κιέβου και Κριμαίας. Αν στον ελλαδικό πολιτικό κόσμο, από την κυβέρνηση έως την Αριστερά, κυριαρχεί η αντίληψη ότι η συμμετοχή μας σε μια δυτική συμμαχία σαν την Ευρωπαϊκή Ενωση ή το ΝΑΤΟ διασφαλίζει τα εθνικά μας δίκαια, τότε η Ουκρανία μάς δείχνει το αντίθετο. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ