20 Ιανουαρίου 2014

Με χρήση παγιδευμένων οχημάτων Πολύνεκρη διπλή έκρηξη σε συριακό φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία

Τουλάχιστον 16 οι νεκροί - Έκλεισαν τα σύνορα της Συρίας με την ΤουρκίαΔύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε συνοριακό φυλάκιο που είναι υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών, στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανέφεραν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μαχητές από την περιοχή. Λόγω της επίθεσης έκλεισαν τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.Η μεθοριακή διάβαση Μπαμπ Αλ Χάουα ελέγχεται από τους αντάρτες του Ισλαμικού Μετώπου οι οποίοι μάχονται ενάντια στο ακραίο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μικρή αλλά πανίσχυρη οργάνωση η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές το ποιος ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγες ημέρες αφότου παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην πόλη Τζαράμπουλους της ανατολικής Συρίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 άνθρωποι. Οι ακτιβιστές επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή στο ΙΚΙΛ.Σύμφωνα με τo Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι νεκροί από την επίθεση της Δευτέρας είναι τουλάχιστον 16.

Ο ιστότοπος Zaman al Wasl, ο οποίος πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση έκανε λόγο για «δεκάδες θύματα», στην πλειονότητά τους πολίτες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία. Ένας ακτιβιστής είπε ότι τα δύο αυτοκίνητα εξερράγησαν με διαφορά 10 λεπτών το ένα από το άλλο.

Ο κυβερνήτης της γειτονικής τουρκικής επαρχίας Χατάι επιβεβαίωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην άλλη πλευρά των συνόρων. Ο εκπρόσωπός του, Τσαχίτ Ντογάν, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς στην τουρκική πλευρά.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ