03 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Ενημέρωση αλά καρτ στους Ελληνες βουλευτές

Μόνο τέσσερα από τα οχτώ κόμματα θα έχουν ενημέρωση Μόνο τέσσερα από τα οχτώ κόμματα θα έχουν ενημέρωση Η συνάντηση των δύο πλευρών θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στο Κοινοβούλιο, αλλά έχει αποφασιστεί να μη λάβει μεγάλες διαστάσεις. Ετσι από τα οκτώ κόμματα (συμπεριλαμβανόμενου και αυτού των ανεξάρτητων βουλευτών «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές») θα μετέχουν μόνο βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και δύο βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Ελληνες.

Επιστολή Τσίπρα
Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, διαισθανόμενος προφανώς τις προθέσεις της κυβέρνησης, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την οποία ζητούσε στη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μετέχουν κοινοβουλευτικές επιτροπές σε πλήρη σύνθεση, «λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του υπό συζήτηση θέματος».

Ωστόσο, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ενημέρωση αλά καρτ, γεγονός που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους αποκλεισμένους βουλευτές των υπόλοιπων πολιτικών πτερύγων του Κοινοβουλίου.

Θα μετέχουν συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο α' αντιπρόεδρος Γιάννης Τραγάκης (Ν.Δ.), ο β' αντιπρόεδρος Γιώργος Καλαντζής (Ν.Δ)., ο γ' αντιπρόεδρος Χρήστος Μαρκογιαννάκης (Ν.Δ.), ο δ' αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ), ο ε' αντιπρόεδρος Γιάννης Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ) και η στ' αντιπρόεδρος Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (ΑΝΕΛ).

Στην ίδια συνάντηση θα πάρουν μέρος και τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Θεσμών και Διαφάνειας που εκπροσωπούνται στη πλειονότητά τους από βουλευτές των δύο κυβερνητικών εταίρων -εξαίρεση αποτελούν ο Θοδωρής Δρίτσας, που κατέχει τη θέση του α' αντιπροέδρου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, και ο Γιάννης Δημαράς, β' αντιπρόεδρος στην ίδια επιτροπή.

Από την πλευρά του Ευρωκοινοβουλίου θα μετάσχουν ο επικεφαλής της επιτροπής, Αυστριακός ευρωβουλευτής Οτμαρ Κάρας, και ο Γάλλος Λιέμ Οάνγκ-Νγκοκν, οι οποίοι θα βρίσκονται στις αρχές του χρόνου στην Ελλάδα.Το σχετικό πόρισμα θα είναι έτοιμο -σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Κάρας- τον ερχόμενο Μάρτιο.