18 Ιανουαρίου 2014

“Χειροβομβίδες” Σαμαρά στο ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με “περιθωριακά” κόμματα της Ευρώπης και τρομοκράτες

Ρένα Δούρου @renadourou
https://pbs.twimg.com/profile_images/2724633873/8d1b5a668de7bee73279355f704edb0d_normal.pngΛόγω της ημέρας αναφέρθηκε σε χειροβομβίδες κατά του ΣΥΡΙΖΑ Άραγε καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται;http://www.enikos.gr/politics/207540,To_aixmhro_sxolio_toy_Samara_gia_ton_SYR.html 
Ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση του Πρωθυπουργού στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Γιατί σήκωσε ξαφνικά τους τόνους. Η κόντρα των ανακοινώσεων και τα tweet. «Αν έμπαινα εγώ σε ένα καφενείο θα έριχνα δύο-τρεις “χειροβομβίδες” για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τα έκανα μαντάρα. Έχετε επιχειρήματα, πείτε τα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Real fm, απευθυνόμενος σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που τον επισκέφθηκαν για να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή , ο Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι ” στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέσεις με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.Στη συνέχεια όμως προχώρησε σε ακόμα πιο “σφοδρή” επίθεση στο κόμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς το κατηγόρησε ότι συνεργάζεται με το ομοιδεατικό κόμμα από τα κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί σκότωσαν Έλληνες. Αν έκανε το ίδιο η Νέα Δημοκρατία, τι θα γινόταν; Θα έκαναν επανάσταση».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε επίσης από τους βουλευτές να συνεργάζονται με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Κρατάτε ισορροπίες με το ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές θέλουν στήριξη, μαζί κυβερνάμε», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Real Fm, αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι χρειάζεται να δοθεί μεγάλη μάχη, ιδιαίτερα στην Αττική ενώ πρόσθεσε ότι «δίνουμε βάση στα πρόσωπα».

Αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ και όπως είπε «θα το μοιράσουμε στους αδύναμους».To γεγονός πάντως ότι ο Πρωθυπουργός επέλεξε την ημέρα της ονομαστικής του εορτής για να σηκώσει ξαφνικά τους τόνους της αντιπαράθεσης σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, δε θεωρείται άμοιρο του κλίματος “ηττοπάθειας” που καταγράφεται εδώ και καιρό στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ως απόρροια κυρίως των μετρήσεων, κρυφών και φανερών, που τείνουν να καταγράφουν όχι μόνο παγίωση της πρωτοπορίας του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αλλά πλέον και στην παράσταση νίκης.

Οι δημοσκοπήσεις δε που ανφέρονται στις ευρωεκλογές κινούνται στα όρια κατάρρευσης για το κυβερνόν κόμμα, ιδιαίτερα στην Αττική, όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο τμήμα των εκλογέων. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι βρίσκεται και η σημερινή προτροπή του Πρωθυπουργού “να δοθεί σκληρή μάχη καφενείο-καφενείο, ιδιαίτερα στην Αττική για να αλλάξει το κλίμα”

Το σχόλιο Κεδίκογλου
«Ο κ.Τσίπρας “συμμαχεί και με το διάολο” προκειμένου να βλάψει τη χώρα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, ανταπαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ταξίδι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στην Ολλανδία και του συμμάχους τους στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ένωσης.«Συμμαχεί με όσους καταψηφίζουν τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα , ακόμα και με “κόμματα” της αιματοβαμμένης κατεχόμενης Κύπρου μας. Οι Έλληνες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους» κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.
http://7imeres.gr/