09 Δεκεμβρίου 2013

«Μπάρμπας», βολεμένoς, με «φραγκάκια» και υπέρ της ΕΕ ο μέσος Συριζαίος

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/12/1336470165-syriza-coalition-of-the-radical-left-hold-athens-rally_1192461.jpeg
Antinews.Με στραβό χάρακα πασχίζετε να χαράξετε ορθή πολιτική γραμμή και να βρείτε και δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία. Υπήρξαν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις οι οποίες άφησαν ως φαίνεται- και δεν αποτέλεσαν- το κατάλληλο ερέθισμα αφύπνισης για την Ελληνική πολιτική σκέψη. Μιλώ  για τον δημοκρατικό Μπιλ ντε Μπλάζιο στον οποίο έδωσαν τη δημαρχία οι Νεοϋορκέζοι.. Ο Νέος δημαρχος πολιτεύτηκε με πολιτική ατζέντα που περιελάμβανε το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών  σε μια πόλη όπου οι κοινωνικές ανισότητες έχουν λάβει εκρηκτικό χαρακτήρα  αλλά και με  μία λιγότερο «φυλετική» εφαρμογή της γενικά αποδεκτής πολιτικής αστυνόμευσης για μείωση της εγκληματικότητας. Εμφανίστηκε δηλαδή περισσότερο πραγματιστής παρά ιδεολόγος.
Η δεύτερη αφορά τον "Ιταλό Ομπάμα"  τον Ματέο Ρέντσι.Τι αναφέρουν δημοσιεύματα: Χαρακτηριστικά του η Επικοινωνιακή δεινότητα , η  ικανότητα που τον διακρίνει να προσαρμόζει το πολιτικό μήνυμά του στις ανάγκες και τη συγκυρία της εποχής καθώς και των νέων κοινωνικών ρευμάτων που επιθυμεί να εκφράσει. συν το γεγονός ότι εφαρμόζει την Θεωρεία της Τριγωνοποίησης στην πολιτική του δράση .

Παλαιότερα είχε γραφεί εδώ πως Τριγωνοποίηση ορίζεται ως  η στρατηγική του να χρησιμοποιείς θέσεις, προτάσεις και ορολογία του αντιπάλου σου,  με στόχο να εξασθενίσεις τα πλεονεκτήματα της άλλης πλευράς.Να πιστωθείς οτιδήποτε θετικό προτείνουν, αλλά και να ακυρώσεις την κριτική σε περίπτωση αποτυχίας. Προσωπικά όχι απλά δεν με ικανοποιεί αλλά το βρίσκω πολύ φθηνό και γλοιώδες κάτι σαν προσπάθεια παραπλάνησης και υφαρπαγής.

 Η Κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα είναι πολυσύνθετη κατά συνέπεια απαιτείται να εξετασθεί πέραν της μία οπτικής γωνίας Η μονοδιάστατη συλλογή δεδομένων όχι απλά παράγει πλάνη αλλά δημιουργεί συνθήκες εγκλωβισμού, ακινησίας και παράγει παράλυση.Πέραν της συλλογής δεδομένων υπάρχει η αναγκαιότητα της μεθοδολογικής προσέγγισης η οποία και αυτή δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη .

 Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται πολιτικός μονομάχος και πολιτικός αντίπαλος , η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του προσφέρει σε αυτόν πλείστα τα οφέλη και τον βοηθά να ξεπερνά τα δομικά του προβλήματα ως απέδειξε και η τελευταία πολιτική αντιπαράθεση με τον Κο. Αδωνι Γεωργιάδη, Το ότι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. -χάρις την παρουσία του Κου Λαζαρίδη περισσότερο-  κρατά την ποσοστιαία διαφορά σε χαμηλά επίπεδα  παρά την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα αποτελεί άθλο Ομως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Αδίκως λοιπόν πασχίζουν ορισμένοι να μειώσουν την ποιότητα του ΣΥΡΙΖΑ (άραγε διαθέτει κάποιος άλλος σχηματισμός καλύτερο μέσο όρο;) αδίκως πασχίζετε να αναγάγετε την πολυφωνία ως το πλέον βασικό του πρόβλημα, ως και την ανυπαρξία σοβαρής πολιτικής πρότασης ( το ότι σήμερα βιώνουμε αποτελεί επιστέγασμα  υλοποίησης σοβαρών πολιτικών προτάσεων και της Ν.Δ.) ως το πλέον τρωτό του σημείο. Ανέφερα μερικά παραδείγματα υπάρχουν και άλλα όπως λ.χ. η αμφίεση της Κας Γαιτάνη , η ορολογία του Κου  Διαμαντόπουλου , η στάση της Κας Κωνσταντοπούλου.

Η συνεχής στόχευση και σκόπευση κατά του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο τον βοηθά παρά του στερεί λαϊκά ερείσματα. Κατά συνέπεια κύριος εχθρός είναι η κοινωνική περιθωριοποίηση και η απολιτική στάση και συμπεριφορά. Αναγκαίο λοιπόν να υπάρξει μια προσγείωση στην καθημερινότητα, στην βάση της ανάδειξης και επίλυσης σοβαρων καθημερινών προβλημάτων με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο.Μην ξεχνάτε πως η Αριστερά δεν απποτέλεσε ποτέ κύρια επιλογή του Ελληνικού λαού για τον λόγο ότι δεν πείστηκε πως δεν θα άλλαζε με τρόπο θετικό την καθημερινότητα του.

Απο την άλλη αν η ανάγκη για αντιπαράθεση δημοσκοπικά κρίνεται επιτακτική τότε να γίνει σε άλλη βάση αυτής της απόσπασης της κοινωνικής συναίνεσης με την πειθώ.Αυτό σημαίνει καθολική υπεροχή σε όλα τα επίπεδα σύν το γεγονός πως οι οποίες συγκρίσεις πρέπει να είναι στοχευμένες και ανελέητες . Μην χάνεστε στο ασήμαντο την ώρα που μπροστά σας υπάρχει το μείζον οι κοινωνικές προτεραιότητες και αναγκαιότητες.Σκεφτείτε για μια φορά πως η Κοινωνία έχει μπουχτίσει, πως η γενιά που έχετε απέναντι σας είναι μια άλλη γενιά, πως ακόμα και εμείς αλλάζουμε κάθε μέρα , πως οι αποχρώσεις που δίνεται στην πολιτική σας σκέψη είναι κωμικές και ακατανόητες , και  πως δεν μπορείτε να πολιτεύεστε με όρους του 18 αιώνα  γιατί  γίνεστε περίγελος της κοινωνίας

Αν γράφεται τα όσα γράφεται και  κατατίθενται  είναι γιατί αυτά μπορείτε, έχει καλώς.Αν πιστεύετε ότι με αυτά επιτυγχάνεται την συσπείρωση πάλι έχει καλώς. Ομως αν πιστεύετε  ότι με αυτό τον τρόπο θα πείσετε την κοινωνία και θα επαναφέρεται όσους σας ε γκατέλειψαν πλανάσθαι πλάνην οικτρά.

Αν θεωρείται τον Πρόεδρο της Ν.Δ. χαρισματικό ηγέτη προσαρμοστείτε στην εικόνα αυτή .Μέσα απο την διαλεκτική και την σύνθεση να είστε σίγουροι ότι θα παραχθεί εκείνη η κοινωνική μαγιά που θα δώσει και στην Ν.Δ. και στον τόπο μας την κατάλληλη ώθηση για το μεγάλο αλμα που απαιτείται για να ξεπερασθεί και η καχεκτικότητα και η υπανάπτυξη που παράγει.