29 Δεκεμβρίου 2013

Εκπαιδεύουν μαχητές της Χεζμπολάχ στα κατεχόμενα;

Μαχητές της Χεζμπολάχ εκπαιδεύονται σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Κουβέιτ σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα κατεχόμενα. Η εφημερίδα στο δημοσίευμα της επικαλείται έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών.
http://www.politis-news.com/polpictures/20131228_hezbollah.jpgΤου Μάριου Αδάμου
 Η Έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, την οποία επικαλείται η εφημερίδα «Αλ Ράι» του Κουβέιτ, κάνει λόγο για στενές σχέσεις του κατοχικού καθεστώτος με την σιιτική και φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ. Μάλιστα στο δημοσίευμα γίνεται λόγος ότι πράκτορες της οργάνωσης εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα των κατεχομένων. 
 Στην συνέχεια τα άτομα αυτά, τα όποια σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι λιβανικής καταγωγής κάτοχοι ευρωπαϊκών διαβατηρίων, εγκαθίστανται σε χώρες της Δύσης, αναμένοντας οδηγίες από την ηγεσία της οργάνωσης.Μάλιστα στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά ότι Ελλάδα και Κύπρος, έχουν επιλεχθεί ως στόχος της οργάνωσης, εξαιτίας των στενών σχέσεων που έχουν αναπτύξει οι δυο χώρες με το Ισραήλ.Η εφημερίδα αναφέρει τους σχεδιασμούς της οργάνωσης για προσβολή ισραηλινών στόχων και διπλωματικών αποστολών εκτός της Κύπρου και της Ελλάδας, στο Ισραήλ, το Αζερμπαϊτζάν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία ακόμη και στην Τουρκία. 
 
Το δημοσίευμα επικαλούμενο μάλιστα ανώνυμες πηγές στις μυστικές υπηρεσίες δυτικών κρατών, αποκαλύπτει την σχεδιαζόμενη δράση της «Χεζμπολάχ» σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες μεγάλες πόλεις κυρίως επί ισραηλινών στόχων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι επιθέσεις αυτές, προγραμματίζονται ως αντίποινα σε ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν.