15 Νοεμβρίου 2013

Η Πολιτική διάσταση της προσέγγισης της ΔΗΜΑΡ

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/11/mitsotakis-dora-45.jpgΑπαιτείται μια πιο ψύχραιμη ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων η όποια να ξεφεύγει απο πρότυπα, στερεότυπα να μην εγκλωβίζεται στο πολιτικό χθές και να αναλύει το σήμερα με σύγχρονους όρους και την κάθε περίπτωση ειδικά. Μιας λοιπόν και γίνεται λόγος για την Γερμανική εφημερίδα Die Welt  το ΑΜΠΕ μετέδωσε το παρακάτω απόσπασμα." «Η ελληνική αριστερά σε συμμαχία με τους φασίστες και τους κομμουνιστές» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το πολιτικό σκηνικό στην πραγματικότητα αποδυναμώθηκε, ακόμα και αν ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη.«Ο ΣΥΡΙΖΑ που μονίμως ηθικολογεί συμμάχησε στην ψηφοφορία με τους φασίστες και τους κομμουνιστές. Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα ενιαίο στρατόπεδο με τις ακραίες παρατάξεις της χώρας. Το κατά πόσον αποδέχονται τέτοιους συσχετισμούς οι Έλληνες ψηφοφόροι θα διαπιστωθεί πιθανότατα το 2016, διότι μέχρι τότε δεν προβλέπονται εκλογές» αναφέρει η Die Welt."

Κατά συνέπεια λοιπόν η πρωτοβουλία της Κας Μπακογιάννη είναι άξια επισήμανσης γιατί το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει δραματικά..Ειδικότερα:
-Η "συνιστώσα Λυκούδη"  μετά το πέρας του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ ( 13 ως τις 15 Δεκεμβρίου) είναι βέβαιο πως θα αποσχιστεί απ οτον κορμό της και ως δείχνουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα αποτελέσει μαζί με το Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ τον νέο πολιτικό χώρο στην Κεντροαριστερά, χώρο συνεργαζόμενο με την Ν.Δ. Το υπόλοιπο τμήμα της ΔΗΜΑΡ θα κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ .Ανάλογες εξελίξεις θα λάβουν χώρα και στους ΑΝΕΛ αλλά και στον χώρο των ανεξάρτητων βουλευτών
-Ως διαφαίνεται - και ως συνέχεια του ανωτέρω σεναρίου-η Κυβέρνηση Συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. θα βγεί περισσότερο ενισχυμένη απο αυτές τις ανακατατάξεις και ίσως πλησιάσει και τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2015.

Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν.Η προσπάθεια λοιπόν να υπάρξει πρόσβαση στα κέντρα των εξελίξεων και γεφυροποίηση των τυχόν πολιτικών διαφορών αποτελεί ειδική αποστολή και δεν θα μπορούσε να την αναλάβει ο/η οιοσδήποτε.Η Κα Μπακογιάννη διαθέτει και απόλυτη γνώση του πολιτικού παιγνίου αλλά και το ειδικό βάρος  για να φέρει είς πέρας την αποστολή αυτή. Φυσικά και εξυπηρετεί τις προσωπικές της φιλοδοξίες , αυτό δεν είναι μεπτό στο βαθμό που το προσωπικό κίνητρο υποτάσσεται με τρόπο εμφατικό στην πολιτική και ιδεολογική αναγκαιότητα του Κόμματος της Ν.Δ. και του τόπου γενικότερα..