Αθήνα: Κλίμα έντασης επιχειρούν να διαμορφώσουν στο Αιγαίο, για μιαν ακόμη φορά, οι Τούρκοι. Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε πως υπήρξε «παρενόχληση» τουρκικών αλιευτικών από σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού στο βόρειο Αιγαίο και παρέμβαση σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, όταν σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού παρενόχλησε τουρκικά αλιευτικά στο βόρειο Αιγαίο, έσπευσε ταχείως στην περιοχή σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής για να απομακρύνει το ελληνικό σκάφος.Το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής -μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση- μπήκε ανάμεσα στο ελληνικό σκάφος και τα τουρκικά αλιευτικά δίνοντας τέλος στην παρενόχληση.
Το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε από την περιοχή και τα τουρκικά αλιευτικά συνέχισαν να ψαρεύουν, γράφει η τουρκική τηλεόραση στην ιστοσελίδα της. Το θέμα πήρε διαστάσεις με τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στα ΜΜΕ. Η εφημερίδα «Βατάν» παρουσίασε το θέμα υπό τον τίτλο «Παρενόχληση από τους Έλληνες στο τουρκικό αλιευτικό», ενώ παρόμοιο τίτλο υιοθέτησε και η Μιλιέτ.

Η ίδια είδηση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου NTV, με τον τίτλο «Ώρες έντασης στο Αιγαίο», καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNNTurk, με τον τίτλο «Παρενόχληση εναντίον τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο». 
Πηγή: Φιλελεύθερος