13 Νοεμβρίου 2013

Η Τουρκία θα εγκαταστήσει κοντά στα σύνορα με τη Συρία 250 άρματα μάχης

Η Τουρκία θα εγκαταστήσει κοντά στα σύνορα με τη Συρία 250 άρματα μάχης
Η Τουρκία ετοιμάζεται να εγκαταστήσει στα σύνορα με τη Συρία άρματα μάχης και πολεμικά αεροσκάφη. Την είδηση για τη συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού στη στρατιωτική βάση στο Diyarbakir δημοσίευσε σήμερα ο τουρκικός τύπος, επικαλούμενος πηγές στην τουρκική κυβέρνηση.Σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία, πολύ σύντομα στη βάση θα μεταφερθούν 60 άρματα μάχης (σήμερα υπάρχουν 190) και 15 καταδιωκτικά F-16.Την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση πήρε από τη Βουλή εντολή για την πραγματοποίηση στη Συρία υπερσυνοριακών πολεμικών επιχειρήσεων.

Η Ιαπωνία και η Τουρκία θα παράγουν μαζί κινητήρες

Η Ιαπωνία και η Τουρκία άρχισαν συνομιλίες για την ίδρυση μεικτής επιχείρησης για την ανάπτυξη και παραγωγή κινητήρων για τα βασικά άρματα μάχης. Οι νέοι κινητήρες θα δημιουργούνται για τα χερσαία στρατεύματα της Τουρκίας. Στο σχέδιο θα συμμετέχουν η ιαπωνική εταιρία Mitsubishi Heavy Industries και η τουρκική TUSAS Engine Industries.

Όπως αναμένεται, η Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας θα εγκρίνει την υλοποίηση του κοινού σχεδίου στα μέσα του 2014.

Η Ιαπωνία θα απαλλαχθεί από τα περισσότερα τανκς της

Η Ιαπωνία θα απαλλαχθεί από τα περισσότερα τανκς τηςΤο Ιαπωνικό Υπουργείο Άμυνας προτείνει να μειωθεί κατά 60 % ο αριθμός των αρμάτων μάχης που διαθέτει η χώρα και τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για την αγορά άλλων ειδών τεχνικού εξοπλισμού. Ο αριθμός των τανκς στα στρατεύματα προβλέπεται να μειωθεί από 740 σε 300.

Η αιχμή της αμυντικής πολιτικής της Ιαπωνίας τον περασμένο αιώνα στρεφόταν προς το βορρά, όπου η χώρα ετοιμαζόταν για την απόκρουση των σοβιετικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων. Για αυτό το σκοπό είχε αναπτυχθεί εκεί μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης, που η μεταφορά τους σε άλλες περιοχές είναι εξαιρετικά δύσκολη. Τώρα η Ιαπωνία βλέπει ως πιο σημαντική την ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος για την απόκρουση της πυραυλικής απειλής από τη Βόρεια Κορέα, καθώς επίσης και την ενίσχυση της άμυνας των νησιών στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: