30 Οκτωβρίου 2013

"Πόλεμος" για την ισλαμική μαντήλα στην Τουρκία


Κορυφώνεται στην Τουρκία η αντιπαράθεση για την ισλαμική μαντήλα καθώς τρεις βουλευτίνες του κυβερνώντος κόμματος αποφάσισαν να ασκήσουν το δικαίωμα να παραστούν σε συνεδρίαση της Βουλής φορώντας την.Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα το κυβερνών κόμμα άλλαξε τον εσωτερικό κανονισμό της Βουλής και έτσι η μαντήλα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση επιτρέπεται.


Τελευταία απόπειρα για κάτι τέτοιο είχε γίνει το 1999 σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, με μια Τουρκάλα βουλευτίνα να μην καθίσταται δυνατό λόγω αντιδράσεων να ορκιστεί.Στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας κάνουν μια προσπάθεια σε μια συνάντηση των κοινοβουλευτικών μελών του κόμματος να πείσουν όσους βουλευτές τους δεν πρόκειται να ανεχθούν όπως δήλωσαν την μαντήλα μέσα στην Εθνοσυνέλευση να πειθαρχήσουν, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα του ανέφεραν ότι πλέον "δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο" για την χρήση της μαντήλας.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δήλωσε πως το κόμμα του κ. Ερντογάν επιχειρεί λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές να χρησιμοποιήσει την ισλαμική μαντήλα για να καρπωθεί οφέλη και πως το κόμμα του δεν πρέπει να δώσει αυτή την ευκαιρία στον κ. Ερντογάν.
http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27372&subid=2&pubid=32279585