02 Οκτωβρίου 2013

Δημοκρατία και Δημοκρατικός Πατριωτισμός

http://2.bp.blogspot.com/-qKAcjQKeXTg/UhnnjqxhQpI/AAAAAAAAJM8/hYMU1gkH9Is/s400/%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1.jpg Αntinews.gr/Εθνικιστής  δέν είναι ο Πολίτης ο οποίος απλά πιστεύει στα ιδεώδη του Έθνους αλλά  ο οποίος ενεργεί συνάμα θετικά πρός αυτά. .Ο Κος Κρανιδιώτης ξέρει που απευθύνεται, ξέρει σε ποιους απευθύνεται και το κυριότερο ξέρει τι θα προκαλέσει. Πολύ έντεχνα λοιπόν χρησιμοποιεί λέξεις κλειδιά και φράσεις κομβικής σημασίας:
1) Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις “σφαίρες” μου για τον αληθινό αντίπαλο. Η Γενίκευση αυτή ,συνηθισμένη για ανθρώπους που κουβαλούν Λογικές ανάλογες με τον Κο. Κρανιδιώτη μεταφράζεται ως ο Αληθινός αντίπαλος δεν είναι ούτε πατριώτης ούτε εθνικιστής και είναι ο μόνος αληθινός εχθρός
2) Διαφωνήσαμε όπου διαφωνήσαμε, ( Νίκο Μιχαλολιάκο και δυο φορές με τον Ηλία Κασιδιάρη. -Χ.Α.) ενίοτε έντονα, κι έχω μερικές φορές γράψει την κριτική μου, η οποία είναι πάντα πολιτική. 
- γιατί απευθύνομαι στην βάση της ΧΑ,


Η Κριτική του απέναντι στην Χ.Α. είναι Πολιτική πάντα,  διαφωνεί όπου διαφωνεί με την ηγετική της ομάδα αφήνει να πλανάται στην ατμόσφαιρα ότι  σε κάποια  σημεία συμφωνεί και επίσης διαχωρίζει την Ηγετική Ομάδα της Χ.Α. απο την βάση της. Αυτά για ένα Μόρφωμα Νεοναζιστικό, με παραστρατιωτική και παρακρατική δράση,με παραβατική συμπεριφορά του Κοινού Ποινικού Δικαίου και μια βάση πιστή στην ηγεσία του σχήματος αυτού.

Απέναντι σε ένα Κόμμα της Αριστεράς , τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος  καλύπτει  πολιτικά την δράση της Ακροαριστεράς  ( η οποία και δρα φορές με πρακτικές ανάλογες της Χ.Α.)  δεν διαχωρίζει  την Ηγετική Ομάδα απο Βάση, Συλλήβδην άπαντες, Σκυλολόϊ  και όλοι αυτοί οι μαλάκες και χωρίς να βρίζει μάλιστα. Φυσικά γνωρίζει την διαφορά της Λέξης Βρίζω απο την λέξη χαρακτηρίζω. Βρίζω σημαίνει εκτοξεύω εναντίον κάποιου με φράσεις χαρακτήρα επιθετικού,προσβλητικού, χυδαίου χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού.  Κατά συνέπεια τα όσα αποδίδει είναι χαρακτηρισμός δηλαδή προσδιορισμός.

Η Παρέμβαση Κου Κρανιδιώτη σε συνδυασμό με τα όσα γράφει σε άρθρο της η Δημοκρατία μόνο τυχαία δεν είναι ως γεγονότα.Πρόκειται για μια σοβαρή κα υπαρκτή διαμάχη εντός της Ν.Δ. αναφορικά με την κατεύθυνση και τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά της Ν.Δ. αν θα υπάρξει άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά ή θα  στραφεί προς τον δεξιό χώρο διατηρώντας και ενισχύοντας τα στοιχεία της Σκληροπυρηνικής Δεξιάς.Παράλληλα ούτε τυχαία είναι η καταγραφή της εκλογικής Συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία φτάνει στο 75%.Ο Συνδυασμός των δύο παράγει μια επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων επίθεση φιλίας προς την Χ.Α. με μια  ρητορική πνιγμένη στα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά σύνδρομα προκειμένου να είναι ελκυστική σε όσους φέρουν στοιχεία ακροδεξιάς ιδεολογίας. Δεν υπάρχει κανένα παραμάγαζο που να διαθέτει ζυγίζοντας τον πατριωτισμό, την δημοκρατικότητα και να την αξιολογεί αναγράφοντας τον βαθμό της σε κάποιο πιστοποιητικό.Μην φτάσουμε στην λογική πως όποιος ψηφίζει Αριστερά σχήματα δεν είναι Ελληνας και δη στον 21 αιώνα.

Αυτό που δέν έχει καταλάβει ο Κος Κρανιδιώτης και όσοι κουβαλούν ανάλογες λογικές του τύπου αυτού είναι οτι η όποια αντιπαράθεση με σχήματα της Αριστεράς πρέπει να γίνεται με μετριοπάθεια, με σοβαρότητα, με την χρήση της κριτικής και του διαλόγου.Μόνο σε αυτή την βάση έχει αποτέλεσμα σε επίπεδο Κοινωνίας .Σε όποια άλλη βάση και δη της γενίκευσης με όρους διχαστικούς το μόνο που παράγει είναι πολιτική ένταση η οποία σε ένα τόσο ρευστό κοινωνικό περιβάλλον λόγω της οικονομικής κρίσης δεν θέλει και πολύ να μετατραπεί σε θρυαλλίδα δυσάρεστων καταστάσεων.Πολιτικός Αντίπαλος δεν Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η διογκούμενη κοινωνική περιθωριοποίηση και η αυξανόμενη απολίτικη στάση.Σύγχρονα προβλήματα που δεν επιδέχονται λύσεων, απαντήσεων και προσεγγίσεων με όρους του χτές.

Την τέχνη διαχείρισης Κρίσεων δεν την διαθέτει ο Κος Κρανιδιώτης όπως και πολλοί άλλοι. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος σε ένα γνωστικό πεδίο στο οποίο δεν σε  βοηθά και ο χαρακτήρας σου
να προσπαθείς να διαπρέψεις.