26 Σεπτεμβρίου 2013

"Δεν υπάρχει δεξιά - δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα Ελλήνων Ιερά"

http://www.topontiki.gr/photos/570x/efedroi1380189641.jpg
Το δημοσίευμα της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) είναι μια πολύ πονηρή πολιτική κίνηση η οποία και έχει πέραν της μια αναγνώσεις και αυτό την καθιστά ακόμα πιο ύποπτη. Η Εμπλοκή του Στρατού στην πολιτική ζωή και υπήρξε και θα υπάρχει και καλλιεργείται συστηματικά και μεθοδικά. Το στρατιωτικό κατεστημένο έχει επιχειρήσει να αναπτύξει και πολιτική δράση και έχει παρέμβει φορές με τρόπο άκομψο επι των πολιτικών εξελίξεων. Με την οικονομική κρίση να έχει πλήξει σοβαρά το στελεχιακό δυναμικό αλλά και την δυνατότητα άσκησης της αποστολής οι Ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή.
Ακροδεξιοί θύλακες και υπήρχαν και θα υπάρχουν στο στράτευμα. Η Αφομοίωση τους απο το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. επικίνδυνη εξέλιξη.Την ίδια ώρα πολλές κινήσεις εφέδρων πέραν της όποιας εθελοντικής προσφοράς αποτέλεσαν εφαλτήριο διάδοσης άλλων πολιτικών στάσεων και συμπεριφορών οι οποίες και δεν έβλεπαν φιλικά τις εξελίξεις στο πολιτικό μας σύστημα.Ολα αυτά χρονικά συμπίπτουν με ένα αριστερό μόρφωμα να είναι προ των πυλών ανάληψης της πολιτικής διακυβέρνησης του τόπου μας.Απέναντι δε στον Στρατό έχει επιδείξει μια στάση διφορούμενη, όπως και επι του Συνόλου των Εθνικών ζητημάτων.Οι ιδεολογικές καταβολές άλλωστε δεν επιτρέπουν και την πλέον ψύχραιμη προσέγγιση των τεκταινόμενων και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παρόλα αυτά έχει προσπαθήσει να οικειοποιηθεί την όποια δυσαρέσκεια και να την μεταφράσει σε εκλογικό όφελος.

Η Επίκληση της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του Στρατού στην Ελλάδα προσφέρει ένα βολικό πολιτικό άλλοθι και στις δύο πλευρές, την ίδια ώρα ικανοποιεί και πολλούς στις Ένοπλες Δυνάμεις.Διόλου απίθανο λοιπόν να αποτελεί μαι ακόμα κίνηση που να επιτρέπει την χρήση του δίπτυχου Φόβος και Ενοχή.Διόλου απίθανο να αποτελεί μια ακόμα τεχνητή πρόκληση στον αντίπαλο ιδεολογικά χώρο να αντιδράσει και να επιτευχθεί και τεχνητή σύγκρουση και άρα και μεγαλύτερη πόλωση.Σε κάθε περίπτωση άπαντες παίζουν με την φωτιά η οποία σε ρευστό κοινωνικό περιβάλλον μόνο ελέγξιμη δεν είναι αλλά αυτό απαιτεί φαίνεται μεγάλη δόση λογικής.