15 Ιουλίου 2013

Γενικός εισαγγελέας της Αρμενίας Αγκβάν Χοβσεπιάν: "Να επιστραφούν στην Αρμενία τα χαμένα εδάφη"

http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2013/1/state6792.jpgΣχετική Ανάρτηση:Τι μπορεί να σημάνει για την Τουρκία το Μεγάλο Κουρδιστάν
Το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στη δήλωση του γενικού εισαγγελέα της Αρμενίας Αγκβάν Χοβσεπιάν σύμφωνα με τον οποίο τα χαμένα αρμένικα εδάφη θα πρέπει να επιστραφούν στην Αρμενία. «Δεν είναι δουλειά κανενός να διεκδικεί εδάφη από την Τουρκία», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Levent Gümrükçü. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα της Αρμενίας Αγκβάν Χοβσεπιάν, ότι δεν έχουν οριστεί δια νόμου τα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας και ότι θα πρέπει να επιστραφούν στην Αρμενία τα χαμένα αρμένικα εδάφη, ο εκπρόσωπος Gümrükçü ανέφερε ότι καταδικάζονται με λύπη.
«Αυτή η δήλωση ενός αξιωματούχου που καταλαμβάνει μια σημαντική επίσημη έδρα όπως η γενική εισαγγελία, αντανακλά την προβληματική αντίληψη που επικρατεί στην Αρμενία όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της γειτονικής της Τουρκίας και τις τουρκοαρμενικές σχέσεις και αντίκειται στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Αρμενία απέναντι σε διεθνείς οργανισμούς στους οποίους είναι μέλος, με πρώτο τον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ». Αυτά ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΤΡΤ