17 Ιουλίου 2013

ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ Ο Σόιμπλε «εκκινεί» το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/06/Schauble-280x250.jpg
Η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σηματοδοτεί την πριμοδότηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ.
Μία γερμανική επίσκεψη εκκινεί ουσιαστικά ένα νέο αναπτυξιακό ταμείο. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt – που επικαλείται οικονομικές πηγές – ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα την Πέμπτη, θα προσφέρει 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός ταμείου στήριξης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Την Πέμπτη αναμένεται να πέσουν οι σχετικές υπογραφές, με το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο να ιδρύεται στο επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γερμανικό KfW θα δώσει στο Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο το παραπάνω ποσό (100 εκατ. ευρώ), το οποίο, στη συνέχεια, θα διαμοιραστεί στις επιχειρήσεις.Ο κ. Σόιμπλε είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι η Γερμανία θα συζητήσει τη δημιουργία ενός διμερούς προγράμματος για να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως ήδη έχει γίνει με την Ισπανία.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως εκτός από το γερμανικό KfW, χρήματα στο Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο θα παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω των διαρθρωτικών ταμείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Ως αποτέλεσμα, το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο θα μπορούσε να αντλήσει άμεσα ποσό ύψους περίπου 0,5 δισ. ευρώ.