11 Ιουνίου 2013

«ΠΙΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΑΠΟ ΒΟΜΒΕΣ» Νόμο για την φίμωση του twitter ετοιμάζει τώρα ο Ερντογάν

Νόμο για την φίμωση του twitter ετοιμάζει τώρα ο Ερντογάν Μετά το δημόσιο χαρακτηρισμό του Twitter ως «πανούκλα» από τον Ταγίπ Ερντογάν, η κυβέρνηση προχωρά στη λήψη νομικών περιορισμών σχετικά με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων. Την πρόθεση του Τούρκου πρωθυπουργού επιβεβαιώνει στενός συνεργάτης του στην εφημερίδα Hurriyet προσθέτοντας ότι «Τα ψέματα του twitter είναι πιο θανάσιμα και από παγιδευμένα αυτοκίνητα»Η επιβολή νομοθετικών ρυθμίσεων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης του Κεντρικού Συμβουλίου Λήψης και Εφαρμογής Αποφάσεων (ΜΚΥΚ) του κόμματός του στις 8 Ιουνίου, μετά την μαζική διάδοση των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσω της νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, o αντιπρόεδρος του κόμματος και υπεύθυνος για τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα, Αλί Σαχίν, υπαινίχθηκε ότι η επιβολή «νομοθετικών ρυθμίσεων» θα «έβαζαν σε τάξη τα κοινωνικά δίκτυα». «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να μπουν σε τάξη. Κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις θα μπορούσαν να επιβληθούν. Οι άνθρωποι πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη των όσων γράφουν. Αν η συνέπεια αυτού που γράφουν είναι η λεηλασία ενός καταστήματος ή το κάψιμο ενός οχήματος, εκείνος που το έγραψε πρέπει να αναλάβει το κόστος», δήλωσε στην εφημερίδα ο Σαχίν.

Την ίδια ώρα, το ανώτατο στέλεχος του ΑΚ αλλά και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Γιαλσίν Ακντογάν, κάνει λόγο για συνωμοσία πίσω από τις αναταραχές με στόχο την κυβέρνηση.
«Δεν θα θυσιάσουμε τον πρωθυπουργό», τόνισε ο Ακντογάν επισημαίνοντας ότι τα ψέμματα που διακινούνται μέσω του Twitter και των υπολοίπων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ πιο επικίνδυνα και από βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα
«Μία βομβιστική επίθεση θα έχει περιορισμένες επιπτώσεις, όμως ένα "τιτίβισμα" με ψέμματα και αναλήθειες μπορεί να πυροδοτήσει ένα τεταμένο κλίμα. Εάν θέλουμε πράγματι να χρησιμοποιήσουμε τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα πρέπει μέσω αυτών να συνωμοτούμε ούτε και να ανατρέπουμε μια κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Ακντογάν.

http://www.ethnos.gr/