29 Μαρτίου 2013

ΥΠΑΜ: Η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει γέφυρα αραβικού κόσμου - ΕΕ Με τον Πρέσβη της Ρωσίας συναντήθηκε ο Φώτης Φωτίου


Η Κύπρος, εβρισκόμενη στο ανατολικότερο σύνορο της ΕΕ, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ του αραβικού κόσμου, της ΕΕ αλλά πάνω απ’ όλα η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ένα παράγοντα ειρήνης στην περιοχή, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου.Μιλώντας στους δημοσιογράφους το απόγευμα μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Vyacheslav Shumskiy, είπε ότι η Κύπρος και η Ρωσία παραδοσιακά έχουν άριστες σχέσεις και συνεργασία σχεδόν σε όλους τους τομείς και η νέα Κυβέρνηση αυτές τις σχέσεις θέλει και επιθυμεί να τις εμβαθύνει περαιτέρω.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και ευχήθηκε όπως η συνεργασία Κύπρου-Ρωσίας στον τομέα της άμυνας αναπτυχθεί παρά τις δύσκολες στιγμές που ζει η κυπριακή οικονομία αυτές τις ημέρας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας, ανέφερε ο Υπουργός Αμυνας, "είχαμε την ευκαιρία ασφαλώς να συζητήσουμε θέματα που άπτονται του Υπουργείου Αμυνας αλλά και την κατάσταση που δημιουργείται αυτό το διάστημα στην Μέση Ανατολή, τις εξελίξεις στην Συρία αλλά και τις εξελίξεις στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη, τις καθημερινές πλέον απειλές και συζητήσεις Τούρκων αξιωματούχων όσον αφορά την ΑΟΖ, καθώς και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή, ένα σημαντικό ρόλο ιδιαίτερα αυτή την ευαίσθητη περίοδο".

Ευχαριστώντας το Ρώσο Πρέσβη, ο κ. Φωτίου είπε πως η συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας έγινε με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ως Υπουργός Αμυνας.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρέσβη, σημείωσε, για την κατανόηση σε όλα αυτά τα θέματα που έχουμε συζητήσει και έχουμε πει ότι θα έχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα συναντήσεις για να συζητούμε όλα αυτά τα θέματα που αφορούν και τις δύο χώρες.Ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε από πλευράς του πως είναι ευγνώμων για την πρόσκληση για μια εποικοδομητική συζήτηση σε διμερή και περιφερειακά θέματα. "Ελπίζω η συνεργασία μας στον τομέα της άμυνας να αναπτυχθεί παρά τις δύσκολες στιγμές που ζει η κυπριακή οικονομία αυτές τις ημέρες", είπε.
http://kathimerini.com.cy/