08 Νοεμβρίου 2016

Ντεμιρτάς: Θα αγωνιστούμε ενάντια στο πραξικόπημα κυβέρνησης-παλατιού, για δημοκρατία, ελευθερία, ειρήνη

Με μήνυμα του λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή, π ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών(HDP), Σελαχατιν Ντεμιρτάς, καταγγέλλει την σύλληψη των ηγετών και βουλευτών του κόμματος ως πραξικόπημα της κυβέρνησης και του παλατιού, όπως λέει δείχνοντας τον Ερντογάν.
Ταυτόχρονα δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να καμφθεί η θέλησή τους στη μάχη για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ειρήνη.

Το μήνυμα του Ντεμιρτάς:
Αντιμετωπίζουμε ένα διαφορετικό στάδιο του πολιτικού πραξικοπήματος της κυβέρνησης και του παλατιού. Εγω και οι συνάδελφοί μου θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σ΄αυτό το παράνομο πραξικόπημα με κάθε τρόπο. Θέλουμε να ξέρετε ότι δεσμευόμαστε να πολεμήσουμε για την δημοκρατία, την ελευθερία και την ειρήνη.
Οι μέρες της τυραννίας θα τελειώσουν αργά ή γρήγορα μπροστά στην αντίστασή μας. Οσοι νομίζουν ότι θα σπάσουν την θέλησή μας με φτηνές συνωμοσίες απλά επιβεβαιώνουν την αξιοθρήνητη φύση τους.  Ανεξάρτητα από τι συνθήκες θα συνεχίσουμε την πολιτική και δημοκρατική μας μάχη. Θα επαναλάβουμε τις εκκλήσεις μας για ειρήνη. Χαιρετισμούς σε όλους τους φίλους.